Muddring avbryts av miljöskäl Den miljöfarliga avfallet kommer ursprungligen ifrån en nedlagd läderfabrik i Valdemarsvik. (Bild/källa: Hitta.se)[/caption] " /> Muddring avbryts av miljöskäl | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Muddring avbryts av miljöskäl
Muddring avbryts av miljöskäl

Den miljöfarliga avfallet kommer ursprungligen ifrån en nedlagd läderfabrik i Valdemarsvik. (Bild/källa: Hitta.se)

Ett omfattande muddringsarbete genomförs i Valdemarsviken för att avlägsna krom som ligger i bottensedimenten. Men enligt P4 Östergötland har nu arbetet stoppats av länsstyrelsen i Östergötland med omedelbar verkan.
Orsaken till stoppet i muddringsarbetet är den omfattande grumling som uppstår vid arbetet överstiger de gränsvärden som satts upp för verksamheten.  Enligt länsstyrelsen i Östergötland finns risk att miljöfarligt krom och kvicksilver spridas i Östersjön.
Den miljöfarliga avfallet kommer ursprungligen ifrån en nedlagd läderfabrik i Valdemarsvik som lämnade efter sig cirka 600 ton krom men även en del kvicksilver på havsbotten.

Relaterad nyhet från din region
20 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Savage Gear söker nu en sportfiskare på heltid i Sverige. Foto: Pressbild
Ännu en proffsfiskare får chansen i Sverige

Här kommer ett arbetstillfälle som bör vara många sportfiskares våta dröm. Det är nämligen Savage Gear som söker en svensk sportfiskare på heltid – alltså ett avlönat proffs.

Företeelsen med heltidsanställda sportfiskare är relativt ovanlig i Norden, och nyligen blev varumärket Westin pionjärer när de anställde Daniel Nilsson för att fiska på heltid.
Nu hakar alltså även Savage Gear på tåget. De ska nämligen förstärka sin marknadsavdelning med en ”innovativ och trendskapande sportfiskare”, som de själva beskriver det.

En ”fiskmagnet”
”Du kommer resa runt i Sverige i jakten på de vildaste fiskarna och fisket du kan tänka dig. Du måste vara en riktig fiskmagnet, gäddor, abborrar och gösar måste älska dig. Men du måste också ha färdigheter i fisket efter predatorer längs våra kuster”, står det i pressmeddelandet.

Den som får jobbet kommer att vara ansvarig för att bygga egna sociala mediekanaler för att inspirera sportfiskare runt om i landet, samt att producera bildmaterial.

Här kan du läsa mer om tjänsten!

Du kanske även gillar detta