Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige nicander
Multe i Malmö

Ständigt lika aktive Anders Christensson utnyttjade rasten på sitt ”sommarjobb” för multefiske. Och visst hittade han multen i Malmö hamn.
Inte alla telefonsamtal avslutas med orden ”jag måste lägga på, det är fullt med multar här nu”. För att några timmar senare fortsätta med berättelser om en landad multe på precis under 3 kilo och en tappad, betydligt större fisk, som slitit av linan i en fyrtiometersrusning.
Tålamod lönar sig som bekant i fiske och har man Anders kombination av tur, timing och talang är framgången ofta ett faktum.
Anders Nicander

Multe från Malmö. Hamnen håller stora mängder multe, berättar Anders.


Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta