Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Multefisket i full gång

Anders Christenson inledde årets multesäsong storartat med en fisk på hela 4,125 kilo.

Från killen som kan stoltsera med titeln årets havsfiskare, Anders Christensson, kommer en rapport om att multefisket har kommit i gång. Under lördagen landade han en multe på 4,125 kilo.
– Verkar finns mycket multe på flera platser nu, både Göteborg och Skåne. Gött att det är i gång nu, säger Anders till Fiskejournalen. Fisken togs på sjunkande bröd i en av Helsingborgs hamnar.
Anders Christensson är en av landets flitigaste multefiskare och förra året kunde han räkna in en hel rad fina multar, däribland årets största fisk. Den multen passerade femkilosgränsen och hade knappa ett hekto kvar till det svenska rekordet på 5,210. Rekordet togs av Markus Witte från Göteborg på ett Tobydrag avsett för havsöring.

Multen är numera en fast sommargäst som trivs i småbåtshamnar och grunda varma vikar. Den är notoriskt svårfångad och även för de riktiga muletexperterna kan det gå många timmar och många turer mellan varje landad fisk.
Anders Nicander

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nej, det blir inget stopp för nya karpvatten. Foto: Marco Eichnar
Jubel bland sportfiskare – karpstopp dras tillbaka

Onsdagen var en segerns dag för svenska karpfiskare. Havs- och Vattenmyndigheten drar nämligen tillbaka sitt kritiserade förslag om att helt förbjuda utplantering av karp i nya vattenområden.

Fiskejournalen skrev för en tid sedan om den kraftiga kritiken mot Havs- och Vattenmyndigheten förslag, och nu har alltså sportfiskarna fått det glädjande beskedet att myndighetens ändrat sig.
– Det är glädjande att se att det faktiskt är möjligt att argumentera sakligt och få ett annat utfall. Nu kan man fortsatt utveckla sportfisket efter karp i landet under kontrollerade former, precis som vi hoppats, säger Svenska Karpklubbens ordförande Jon Sköld till Fiskejournalen.

De nya föreskrifterna som nu fastsatts innebär istället att det fortsättningsvis blir individuell prövning av ansökan hos respektive länsstyrelse som innan, vilket är exakt det som Svenska Karpklubben pekat på i sitt remissvar.
”På så vis kan vi fortsatt ha en god och kontrollerad möjlighet att skapa nya sportfiskevatten för Karp i Sverige och detta kan inte ses som annat än en viktig seger för alla som engagerar sig för karpfisket i vårt land”, skriver klubben på sin hemsida.
Här kan du läsa mer!

Du kanske även gillar detta