Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Multefisket i full gång

Anders Christenson inledde årets multesäsong storartat med en fisk på hela 4,125 kilo.

Från killen som kan stoltsera med titeln årets havsfiskare, Anders Christensson, kommer en rapport om att multefisket har kommit i gång. Under lördagen landade han en multe på 4,125 kilo.
– Verkar finns mycket multe på flera platser nu, både Göteborg och Skåne. Gött att det är i gång nu, säger Anders till Fiskejournalen. Fisken togs på sjunkande bröd i en av Helsingborgs hamnar.
Anders Christensson är en av landets flitigaste multefiskare och förra året kunde han räkna in en hel rad fina multar, däribland årets största fisk. Den multen passerade femkilosgränsen och hade knappa ett hekto kvar till det svenska rekordet på 5,210. Rekordet togs av Markus Witte från Göteborg på ett Tobydrag avsett för havsöring.

Multen är numera en fast sommargäst som trivs i småbåtshamnar och grunda varma vikar. Den är notoriskt svårfångad och även för de riktiga muletexperterna kan det gå många timmar och många turer mellan varje landad fisk.
Anders Nicander

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta