Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Mycket – men smått!

Som vi spekulerat i tidigare ser det ut att vara gott om fisk på vraken längs västkusten. Det enda som saknas är storleken.
Vi var många som hoppades på ett gott vrakfiske när isen satte stopp för yrkesfiskarnas garndrapering av Västkustens vrak. Det tycks som om vi fått rätt för från flera håll rapporteras att det finns mängder med fisk men att ingen fisk som kommer upp är i vuxen storlek.
Detta stöder ytterligare uppfattningen att ett alldeles för intensivt garnfiske ödelägger de vrak som tidigare gett så bra fiske. Behövs det en ny istid för att fisken ska få en chans att komma tillbaka?
Anders Nicander

Behövs det en ny istid för att vraken ska få vara ifred för nätfiskarna? (Foto: Anders Nicander)

Behövs det en ny istid för att vraken ska få vara ifred för nätfiskarna? (Foto: Anders Nicander)

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hugg in på Vänern! Foto: Photoholgic
Nya kartan som visar vägen till napp på Vänern

Intresset för sportfiske ökar konstant, och inte minst nybörjare behöver lite hjälp att hitta vägen till huggen. Nu lanseras det en karta som visar vägen till napp på Vänern.

Det är projektet Hållbar fisketurism i Vänern som i samverkan med lokala fiskeföreningar och sportfiskare tagit fram en digital karta, som ska underlätta tillvaron för sportfiskare.
Med kartan vill de förbättra informationen och lyfta det strand- och stadsnära fisket runt Vänern.

– Det är i dag många, både lokalbor och besökare, som inte vet var man kan fiska och vilka regler som gäller, och med kartan hoppas jag att vi kan hjälpa fler att komma ut på fiske, säger Simon Jonsson, projektledare på Fiskeområde Vänern i ett pressmeddelande.

För varje plats på kartan framgår om det behövs fiskekort och var man i sådana fall köper det samt vilka arter den lyckosamme kan förvänta sig att dra upp.
Kartan omfattar än så länge fiskeplatser i följande kommuner: Karlstad, Hammarö, Kristinehamn, Mariestad och Vänersborg. Här hittar du den!

Du kanske även gillar detta