Vi hyllar gäddan på Sportfiskemässan - Sveriges coolaste fisk.  Teckning: Bastian Gierth Vi hyllar gäddan på Sportfiskemässan - Sveriges coolaste fisk.
Teckning: Bastian Gierth[/caption] " /> Mycket gädda på Sportfiskemässan | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Mycket gädda på Sportfiskemässan
Vi hyllar gäddan på Sportfiskemässan - Sveriges coolaste fisk.  Teckning: Bastian Gierth

Vi hyllar gäddan på Sportfiskemässan – Sveriges coolaste fisk.
Teckning: Bastian Gierth

Gäddan är riktigt het på Sportfiskemässan i Jönköping 20-22 mars. I år blir det gäddfinal, gäddshow, gäddfabriker, gädd-dans och gäddsång på scenen.
Gäddan är vår mest populära sportfisk och det märks verkligen på utbudet på stora scenen i år som domineras av denna rovfisk.
På fredagkvällen avgörs till exempel gäddtävlingen Fly vs Jerk på Stora scenen. Där finns alla deltagarna på plats och direkt efter finalen kan den som vill, hänga med gäddgänget till Harrys i Jönköping. (Boka biljett här)
Under både fredagen och lördagen kommer gäddexperten Olof Engstedt att berätta om Sportfiskarnas så kallade gäddfabriker, där Östersjöns gäddyngel får en fristad.
Gäddshow blir det både lördag och söndag. Där kommer Sveriges gäddelit såväl som publiken att ställas mot väggen i olika gäddfrågor. Filmklipp, gäddstatistik och bilder varvas med publikens frågor. Sist men inte minst utlovas både gäddsång och dans när Markoolio uppträder klockan 12.00 på söndagen.
Läs det detaljerade scenschemat här.

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Plötsligt dyker det upp en utter istället för en gädda i hålet. Foto: Privat
Chocken i hålet – plötsligt dyker en utter upp

Han hoppades på storgäddan – men fick i stället drilla en livs levande utter. Anton Molin kommer aldrig att glömma det som utspelade sig under den senaste fisketuren.

Händelsen utspelade sig på ett fiskevatten i Gävle kommun, dit uppenbarligen både fyrfota och tvåbenta fiskare sökt sig. Anton och hans sällskap fick några gäddor på ismete, innan händelsen med uttern utspelade sig.
I tron om att det var en större gädda som slukat mörten så började Anton drilla den mot hålet, där han dock fick en rejäl överraskning.
– Fisket var ju riktat på gädda, så man blev ganska paff, berättar Anton för Fiskejournalen.

Väl uppe i hålet så visade uttern tänderna, och mycket mer hann inte hända innan den lossnade och försvann ned mot djupet igen. Nu håller Anton tummarna för att den ändå klarade sig oskadd och att en eventuell krok rostar bort och lossnar av sig själv.
– Den såg väldigt pigg ut, vittnar Anton om som dessutom fångade ögonblicket på film.

Vi på Fiskejournalen gör som Anton – vi håller tummarna för att den fridlysta uttern klarade sig utan skador.
Här nedan hittar du filmklippet:

Foto: Anton Molin

Du kanske även gillar detta