Vi hyllar gäddan på Sportfiskemässan - Sveriges coolaste fisk.  Teckning: Bastian Gierth Vi hyllar gäddan på Sportfiskemässan - Sveriges coolaste fisk.
Teckning: Bastian Gierth[/caption] " /> Mycket gädda på Sportfiskemässan | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Mycket gädda på Sportfiskemässan
Vi hyllar gäddan på Sportfiskemässan - Sveriges coolaste fisk.  Teckning: Bastian Gierth

Vi hyllar gäddan på Sportfiskemässan – Sveriges coolaste fisk.
Teckning: Bastian Gierth

Gäddan är riktigt het på Sportfiskemässan i Jönköping 20-22 mars. I år blir det gäddfinal, gäddshow, gäddfabriker, gädd-dans och gäddsång på scenen.
Gäddan är vår mest populära sportfisk och det märks verkligen på utbudet på stora scenen i år som domineras av denna rovfisk.
På fredagkvällen avgörs till exempel gäddtävlingen Fly vs Jerk på Stora scenen. Där finns alla deltagarna på plats och direkt efter finalen kan den som vill, hänga med gäddgänget till Harrys i Jönköping. (Boka biljett här)
Under både fredagen och lördagen kommer gäddexperten Olof Engstedt att berätta om Sportfiskarnas så kallade gäddfabriker, där Östersjöns gäddyngel får en fristad.
Gäddshow blir det både lördag och söndag. Där kommer Sveriges gäddelit såväl som publiken att ställas mot väggen i olika gäddfrågor. Filmklipp, gäddstatistik och bilder varvas med publikens frågor. Sist men inte minst utlovas både gäddsång och dans när Markoolio uppträder klockan 12.00 på söndagen.
Läs det detaljerade scenschemat här.

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta