[/caption] " /> Mycket träning bakom big game-film | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Mycket träning bakom big game-film

Martin Falklind under ett av de träningsläger som kajakteamet genomförde innan expeditionen. För att simulera kraften från en marlin, fajtade de mot en motorbåt i full fart.

Om en vecka visas Martin Falklinds senaste film på SVT1. Nu avslöjar Martin lite av vedermödorna som ligger bakom filmen. Från en medelålders tidningsredaktör med kulmage, blev han tvungen att komma i toppform.
Att fajta en hundrakilos marlin från kajak kräver sin man. Särskilt när fajten inte få ta mer än en timme och man måste klara flera fajter under samma dag.

– När jag hade varit iväg på första vändan till Mexiko, för att testa om mina idéer om kajakfiske var genomförbara, insåg jag att det här krävde mer styrka och uthållighet än vad jag hade trott. Då hade mitt team och jag ett år på oss att komma i form inför nästa, skarpa expedition. Det blev mycket gym och stavgång, säger Fiskejournalens chefredaktör Martin Falklind.
Eftersom det krävde flera expeditioner innan filmen blev klar, var hela kajak-teamet tvungna att hålla sig i form under flera år.
– Träningen har nu blivit en naturlig del av tillvaron på ett annat sätt än det var innan detta projektet, säger Martin Falklind, som nu är i bättre form än någonsin.
– Det blev extra roligt när vår musiker, Jan Lekemark, skrev en speciell träningslåt till filmen. Den heter ”Spear of the marlin” och är en pastisch på ”Eye of the tiger”.
Lyssna på ”Spear of the marlin” från filmen Expedition den Gamle och havet.
Här hittar du trailern för Expedition den gamle och havet.
TV-sändning tisdag 23 oktober kl. 20.00 SVT1.

Relaterad nyhet från din region
13 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Sportfisket och det övriga friluftslivet blomstrar.
Ökat anslag till Sportfiskarna – så många miljoner får de

Sportfiskarna har anledning att fira i dag. När fördelningen av statens medel till friluftsorganisationerna presenteras så får nämligen Sportfiskarna ett ökat anslag.

Det totala statsanslaget till friluftsorganisationerna är 47,8 miljoner kronor, och dessa fördelas mellan 23 aktörer.
– Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv i ett pressmeddelande.

Sportfiskarna får ett organisationsbidrag på 5 370 000 kronor, vilket är en liten ökning från 2020 då summan var 5 250 000 kronor. De får även ett verksamhetsstöd på 4 700 000, vilket är samma som föregående år.
Det bör även noteras att 2021 utnämnts till Friluftslivets år.
Hela listan på anslagen hittar ni här!

Du kanske även gillar detta