[/caption] " /> Mycket träning bakom big game-film | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Mycket träning bakom big game-film

Martin Falklind under ett av de träningsläger som kajakteamet genomförde innan expeditionen. För att simulera kraften från en marlin, fajtade de mot en motorbåt i full fart.

Om en vecka visas Martin Falklinds senaste film på SVT1. Nu avslöjar Martin lite av vedermödorna som ligger bakom filmen. Från en medelålders tidningsredaktör med kulmage, blev han tvungen att komma i toppform.
Att fajta en hundrakilos marlin från kajak kräver sin man. Särskilt när fajten inte få ta mer än en timme och man måste klara flera fajter under samma dag.

– När jag hade varit iväg på första vändan till Mexiko, för att testa om mina idéer om kajakfiske var genomförbara, insåg jag att det här krävde mer styrka och uthållighet än vad jag hade trott. Då hade mitt team och jag ett år på oss att komma i form inför nästa, skarpa expedition. Det blev mycket gym och stavgång, säger Fiskejournalens chefredaktör Martin Falklind.
Eftersom det krävde flera expeditioner innan filmen blev klar, var hela kajak-teamet tvungna att hålla sig i form under flera år.
– Träningen har nu blivit en naturlig del av tillvaron på ett annat sätt än det var innan detta projektet, säger Martin Falklind, som nu är i bättre form än någonsin.
– Det blev extra roligt när vår musiker, Jan Lekemark, skrev en speciell träningslåt till filmen. Den heter ”Spear of the marlin” och är en pastisch på ”Eye of the tiger”.
Lyssna på ”Spear of the marlin” från filmen Expedition den Gamle och havet.
Här hittar du trailern för Expedition den gamle och havet.
TV-sändning tisdag 23 oktober kl. 20.00 SVT1.

Relaterad nyhet från din region
19 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Andersson, Götene SFK, med en präktig lax från Vänern. Frågan är vem som drar den största under årets Kinnekulleträffen? Foto: Privat
Laxfest på Vänern – här kan du se fiskarna!

Kinnekulleträffen är årets största händelse för många trollingfiskare i Sverige. Under lördagen och söndagen kommer båtarna att sprida ut sig på ett glödhett Vänern – som har levererat väldigt mycket lax de senaste veckorna.

Det har rapporterats in många laxar över 10 kilo den senaste tiden, både vilda och sådana som har satts ut som smolt. Det tyngsta exemplet är Marcus ”Wibbe” Weibergs exemplar på hela 13 kilo, som du kan läsa om här.

Frågan är förstås om någon fångar en ännu större fisk under den klassiska tävlingen Kinnekulleträffen, som detta år avgörs som en onlinetävling? På söndag eftermiddag har vi svaret.
Fredrik Andersson i arrangörsklubben Götene SFK hälsar att alla kan följa dramatiken på denna sida, där det kommer att visas bilder på alla inrapporterade fiskar!

Du kanske även gillar detta