Råd och Rön testar myggmedel. Det bästa myggmedlet skyddar i över fyra timmar medan andra myggmedel bara avskräcker myggen i 75 minuter. " /> Myggorna snart här | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Myggorna snart här

Råd och Rön testar myggmedel. Det bästa myggmedlet skyddar i över fyra timmar medan andra myggmedel bara avskräcker myggen i 75 minuter.
Konsumenttidningen Råd och Rön har testat 8 flytande myggmedel från bland annat Autan, Cederroth och MyggA. De skyddar olika länge mot myggbett. Testet var ett av de tuffaste någonsin för testpersonerna, som fick sticka in sina armar i burar där 200 hungriga honmyggor väntade på middagen.
– Myggorna i testet är fruktansvärt hungriga. Våra testpersoner har varit extremt lojala, vilket vi är tacksamma för. De har låtit sig bli stuckna av myggorna i varje dag i tre månader, säger Sofia Börjeskog, från Råd och Rön.
De testade även alternativa myggmedel i form av eteriska oljor, appar och armband. Dessa är bluffprodukter som inte fungerar alls mot myggbett, visar deras tester.
Läs mer om resultatet här.

Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
20 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Andersson, Götene SFK, med en präktig lax från Vänern. Frågan är vem som drar den största under årets Kinnekulleträffen? Foto: Privat
Laxfest på Vänern – här kan du se fiskarna!

Kinnekulleträffen är årets största händelse för många trollingfiskare i Sverige. Under lördagen och söndagen kommer båtarna att sprida ut sig på ett glödhett Vänern – som har levererat väldigt mycket lax de senaste veckorna.

Det har rapporterats in många laxar över 10 kilo den senaste tiden, både vilda och sådana som har satts ut som smolt. Det tyngsta exemplet är Marcus ”Wibbe” Weibergs exemplar på hela 13 kilo, som du kan läsa om här.

Frågan är förstås om någon fångar en ännu större fisk under den klassiska tävlingen Kinnekulleträffen, som detta år avgörs som en onlinetävling? På söndag eftermiddag har vi svaret.
Fredrik Andersson i arrangörsklubben Götene SFK hälsar att alla kan följa dramatiken på denna sida, där det kommer att visas bilder på alla inrapporterade fiskar!

Du kanske även gillar detta