Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige nicander
Mysmeta sandskädda

Sandskäddan är en ofta lite bortglömd sportfisk. Den blir sällan stor men den finns i stället i stora mängder och den smakar underbart!
Sandskäddan är mycket vanlig på mjuk- och blandbottnarna på djup under 20 meter. I Öresund, på fladen, i Paternosterarkipelagen och vid Måseskär är några ställen där det varje år fångas lite större exemplar. Men den finns lite överallt. Meta den på botten men små strimlor av makrill , sill eller räka på en krok storlek 2 eller 4. Får du en fisk så se till att snabbt komma tillbaka til samma ställe. Sandskäddor tycks trivas i grupp. Finhackade filéer av sandskädda brynt i olivolja med salt och svartpeppar ger en kalasfin bas i en fiskfärssås. Byt bara ut köttfärsen och eventuell köttbuljong till fiskbuljong och följ sedan ditt vanliga köttfärssåsrecept. Ät med pasta och riven parmensan.
Anders Nicander

Liten men naggande god. Sandskäddan är en finfin fisk både på spöet och i tallriken. (Foto Ander Nicander)

Liten men naggande god. Sandskäddan är en finfin fisk både på spöet och på tallriken. (Foto Ander Nicander)

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta