Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Mysterium: Val på land

Var det möjligen ett UFO som placerade valen 800 meter upp på land?

En nästan tio meter lång val hittades 800 meter från kusten mitt på en åker. Frågan är hur den om dit. Somliga är övertygade att UFO är inblandat, medan andra tror att den pressats upp på land av tidvattnet.
Det är Yorkshire Wildlife Trust som rapporterar om det udda fyndet på den engelska landsbygden i Yorkshire. Sejvalen hittades 800 meter från kusten och tror ha dött av kvävning. Ganska omgående började UFO-bloggen Planet Under Attack hävda att valen blivit bortförd av utomjordingar och sedan placerats på åkern. Man kopplade ihop händelsen med en rad mystiska händelser och fynd som skett i trakten.
Andra tror att valen kommit för nära land i sin jakt på föda och att tidvattnet sedan spolat upp den på land.
Här kan du se ett blåsigt videoklipp från fyndplatsen och här kan du ta del av den alternativa teorin.
Vad tror du?
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
18 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Savage Gear söker nu en sportfiskare på heltid i Sverige. Foto: Pressbild
Ännu en proffsfiskare får chansen i Sverige

Här kommer ett arbetstillfälle som bör vara många sportfiskares våta dröm. Det är nämligen Savage Gear som söker en svensk sportfiskare på heltid – alltså ett avlönat proffs.

Företeelsen med heltidsanställda sportfiskare är relativt ovanlig i Norden, och nyligen blev varumärket Westin pionjärer när de anställde Daniel Nilsson för att fiska på heltid.
Nu hakar alltså även Savage Gear på tåget. De ska nämligen förstärka sin marknadsavdelning med en ”innovativ och trendskapande sportfiskare”, som de själva beskriver det.

En ”fiskmagnet”
”Du kommer resa runt i Sverige i jakten på de vildaste fiskarna och fisket du kan tänka dig. Du måste vara en riktig fiskmagnet, gäddor, abborrar och gösar måste älska dig. Men du måste också ha färdigheter i fisket efter predatorer längs våra kuster”, står det i pressmeddelandet.

Den som får jobbet kommer att vara ansvarig för att bygga egna sociala mediekanaler för att inspirera sportfiskare runt om i landet, samt att producera bildmaterial.

Här kan du läsa mer om tjänsten!

Du kanske även gillar detta