Fishlove/Rouvre Jean-Marc Barr är känd fransk skådespelare. Han deltar i protestaktionen mot djuphavstrålning. (Foto: Fishlove/Rouvre)[/caption] " /> Naken protest mot bottentrålning | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Naken protest mot bottentrålning
Fishlove/Rouvre

Jean-Marc Barr är känd fransk skådespelare. Han deltar i protestaktionen mot djuphavstrålning. (Foto: Fishlove/Rouvre)

Ett antal brittiska och franska kändisar ställer upp för att protestera mot djuphavstrålning i Nordostatlanten. De manar dig att skriva på en namninsamling för att protestera. För att få den uppmärksamhet de anser att miljöhotet kräver – poserar de nakna tillsammans med död fisk.
Inom några dagar, den 10 december, ska Europaparlamentet ta ställning till djuphavstrålningens vara eller icke vara. Fram till dess uppmanar organisationerna BLOOM Association och Fishlove att skriva på den protestlista vi länkar till längre ner i notisen. Till sin hjälp har organisationerna, förutom de drygt 20 000 som redan skrivit på, ett antal kända ansikten från England och Frankrike. De lät sig nakenfotograferas tillsammans med död fisk. Ett sätt att ge kampanjen uppmärksamhet. Målet är att nå 30 000 underskrifter – hur många hinner det bli innan 10 december?
Klicka här för att skriva under och läsa mer. (Engleska)
Samtliga bildgallerier hittar du här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Lucas Lövgren åkte tillbaka till platsen där han tidigare förlorat en stor fisk, och det lönade sig. Foto: Privat
Rödingbjässe från norr – Lucas fick sin revansch

Snacka om att sätta ned foten. Knappt har pimpelsäsongen börjat innan en av årets häftigaste fiskar har fångats, vågar vi påstå. Det var Lucas Lövgren i Kiruna som fick sitt livs fjällröding under den senaste turen – på samma plats där han tidigare tappat en bjässe.

Drömfisken fick simma tillbaka efter vägning.

Det har varit rejält kallt i landets nordligaste delar den senaste veckan, men Lucas Lövgrens fina röding hjälper månne till att höja temperaturen hos dem som tvekar inför att ge sig ut på fiskevattnen.
Måtten på bjässen var imponerande 5 996 gram och 82 centimeter. En sån där fisk som de flesta bara får se på bild i fisketidningar eller i sina drömmar.

Vi ber Lucas berätta om det lyckade fiskafänget:

– Att få inleda året med en sådan drömfisk känns magiskt. Ofta brukar jag se mina jullov som en tid då jag kan fara ut och fiska på vatten som jag tror kan hålla grov fisk. Det blir även en hel del mil på skotern i samband med det, berättar Lucas för Fiskejournalen.

Han fortsätter:
– Ändå sedan förra året då jag tappat en stor röding har jag velat åka tillbaka till den platsen och lägga timmarna. Jag väntade in snön 2021 och gjorde då den första fjällresan – som alltså gick rätt bra. Fisken bjöd på en 35 minuters kamp, därefter några bilder innan den fick gå hem igen.

Frågan är då hur han ska kunna toppa denna fisk i framtiden?
– Målet att få en större röding känns just nu svårt att överträffa. Ett av mina nästa mål inför sommarfisket blir att försöka slå mitt personbästa på öring, hälsar en nöjd fångstman.
Fiskejournalen tackar för storyn och gratulerar Lucas till en magisk fisk.

Du kanske även gillar detta