Den vithövdade havsörnen befinner sig på toppen av näringskedjan och brukar obehindrat kunna ta del av havets frestelser. Vanligtvis. Men den här gången var bläckfiskens tentakler starkare än örnens vassa klor. Se när den åttaarmade bläckfisken försöker dra ner örnen mot havets bottnen. " /> När jägare och byte växlar plats | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Mathias Arnham
Den här vithövdade havsörnen backar nog nästa gång den stöter på en åttaarmad bläckfisk. Se filmen när örnen kämpar för sitt liv.
När jägare och byte växlar plats

Den vithövdade havsörnen befinner sig på toppen av näringskedjan och brukar obehindrat kunna ta del av havets frestelser. Vanligtvis. Men den här gången var bläckfiskens tentakler starkare än örnens vassa klor. Se när den åttaarmade bläckfisken försöker dra ner örnen mot havets bottnen.

Händelsen utspelade sig förra veckan i Kanada, Vancouver. Några yrkesfiskare hörde ett skrikande läte och när de undersökte situationen närmare fick de syn på en skräckslagen örn som kämpade för sitt liv. Den stora fågeln var chanslös mot den åttaarmade bläckfiskens tentakler. Hade fiskarna inte räddat örnen så hade den antagligen följt med den stora bläckfisken ner i djupet.

Se filmen här nedan.

Har du sett något liknande?

 

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige Anders Lundin
Den digitala försäljningen av fiskekort ökar. Foto: Natsuki
Sportfiskarna växlar upp försäljningen av fiskekort

Sportfiskarna hoppas kunna bli en ännu större aktör inom digitala fiskekort. De har nu lanserat en helt ny version av Fiskekort.se. som ska vara både snabbare och enklare.

– Det känns väldigt bra att vi nu äntligen har en modern webbplats att erbjuda för köp och sälj av fiskekort. Detta är en viktig pusselbit i vårt centrala arbete med att tillgängliggöra fisket i Sverige, säger Sten Frohm, generalsekreterare på Sportfiskarna i ett pressmeddelande.

Ambitionen är enligt Sportfiskarna själva att komma närmare fiskeområdena och bli mycket bättre på kommunikation och support till alla som väljer att sälja sina fiskekort via Fiskekort.se. Webbplatsen sägs vara genomarbetad från grunden för att motsvara dagens krav och förväntningar på en e-handelsplats för fiskekort. Mycket tid och kraft har lagts på att fiskekortsköparen skall få en så bra och smidig upplevelse som möjligt.

Mer information kan du läsa här på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta