National Geographics utställning är spännande både för vuxna och barn.[/caption]I 125 år har National Geographic Society försett världen med häpnadsväckande fotografier och historier om djur, fiskar, platser och människor. Nu finns de bästa bilderna samlade i Karlstad. " /> National Geographic på Värmlands Museum | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Mathias Arnham
National Geographic på Värmlands Museum

National Geographics utställning är spännande både för vuxna och barn.


National Geographics utställning är spännande både för vuxna och barn.

I 125 år har National Geographic Society försett världen med häpnadsväckande fotografier och historier om djur, fiskar, platser och människor. Nu finns de bästa bilderna samlade i Karlstad.
Att National Geographic har varit banbrytande på fisk- och undervattensfotografering är ingen underdrift. Redan 1926 tog National Geographics egen fotograf , Charles Martin, en färgbild under vattnet på en gylta, Lachnolaimus maximus, utanför Florida.
På NatGeo-utställningen i Karlstad, finns flera fantastiska undervattensfotografier representerade.
Utställningen pågår fram till den 17 maj och visas enbart på Värmlands museum i Karlstad. Passa på om ni har vägarna förbi!

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta