National Geographics utställning är spännande både för vuxna och barn.[/caption]I 125 år har National Geographic Society försett världen med häpnadsväckande fotografier och historier om djur, fiskar, platser och människor. Nu finns de bästa bilderna samlade i Karlstad. " /> National Geographic på Värmlands Museum | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Mathias Arnham
National Geographic på Värmlands Museum

National Geographics utställning är spännande både för vuxna och barn.


National Geographics utställning är spännande både för vuxna och barn.

I 125 år har National Geographic Society försett världen med häpnadsväckande fotografier och historier om djur, fiskar, platser och människor. Nu finns de bästa bilderna samlade i Karlstad.
Att National Geographic har varit banbrytande på fisk- och undervattensfotografering är ingen underdrift. Redan 1926 tog National Geographics egen fotograf , Charles Martin, en färgbild under vattnet på en gylta, Lachnolaimus maximus, utanför Florida.
På NatGeo-utställningen i Karlstad, finns flera fantastiska undervattensfotografier representerade.
Utställningen pågår fram till den 17 maj och visas enbart på Värmlands museum i Karlstad. Passa på om ni har vägarna förbi!

Relaterad nyhet från din region
13 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hanna Nordstrand med en bjässe från Grycksbo. Foto: Privat
Tusentals vill fiska i Grycksbo – stugor efterlyses

Sportfisket upplever en sällan skådad boom. Ett av områdena som invaderas av gäster från när och fjärran är Grycksbo utanför Falun. Det fattas i själva verket boenden för att kunna ta emot alla gäster.

Det är Grycksbo fiskeklubbs ordförande Hanna Nordström som uppmanar stugägare att höra av sig till dem. Grycksbo fiskeklubbs egen stuga vid Svarttjärn är exempelvis uppbokad varje helg hela säsongen ut.
– Vi vill ju såklart hjälpa dem att kunna vara här och fiska, säger ordförande Hanna Nordstrand till Dalarnas Tidningar.

Hon berättar också att Stensjön och dess närliggande sjöar besöktes av över 15 000 fiskare förra sommaren.
– Det är jätteroligt. Folks sug efter stora fiskar är stort och här i Stensjön finns till exempel grova fiskar som regnbågen och rödingen utplanterade, förklarar Hanna.
För Fiskejournalen berättar också Hanna att klubben satsar på att göra fisket ännu mer tillgängligt.
– Vi bygger ut handikappanpassade platser i våra vatten, tre av dem är redan klara, hälsar hon.

Här på klubbens hemsida hittar ni mer information!

 

Du kanske även gillar detta