Ål – en utrotningshotad art som drabbas av kraftlös politik. (Foto: Rudolf Svendsen) Ål – en utrotningshotad art som drabbas av kraftlös politik. (Foto: Rudolf Svendsen)[/caption] " /> Naturskyddsföreningen sågar ålpolitik | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Morgan Fihn
Naturskyddsföreningen sågar ålpolitik
Ål – en utrotningshotad art som drabbas av kraftlös politik. (Foto: Rudolf Svendsen)

Ål – en utrotningshotad art som drabbas av kraftlös politik. (Foto: Rudolf Svendsen)

Naturskyddsföreningen är långt ifrån nöjda med Sveriges och EU:s handlingskraft för att rädda den utrotningshotade ålen i Östersjön.
I onsdags släppte Eu-kommissionen sin analys av planerna och insatserna som medlemsländerna gjort för att skydda den akut hotade arten.
Naturskyddsföreningen anser att rapporten är en stor besvikelse och tolkar det som att EU inte kommer att ta något beslut för att minska fisket. De menar även att EU och regeringen bollar den heta frågan emellan sig.
– Att Sverige tillåter ett riktat fiske på en akut hotad art är en skam för ett land som säger sig vilja ha ett ekologiskt hållbart fiske, säger Ellen Bruno som är sakkunnig på marina ekosystem och fiske på Naturskyddsföreningen till P4 Blekinge.
Läs tidigare notiser om ål.

Relaterad nyhet från din region
22 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta