[/caption] " /> Naturskyddsföreningen sågar miljöanslaget | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Naturskyddsföreningen sågar miljöanslaget

Svenska Naturskyddsföreningen menar att regeringen är ute och cyklar när det gäller besparingar i svenska naturskyddet. (Foto: Anders Nicander)

I torsdags lämnade regeringen sin höstbudgetproposition till riksdagen. Enligt Naturskyddsföreningen sänker man anslaget rejält. Värst drabbat blir havsmiljöarbetet som skärs ned med en tredjedel.
– Regeringen fortsätter att betrakta miljöbudgeten som något katten släpat in i regeringskansliet. Jag tror att regeringen är helt ensam i bedömningen att det svenska naturskyddet är ett område där det behövs besparingar, säger Mikael Karlsson, ordförande Naturskyddsföreningen.
Enligt Naturskyddsföreningen väljer regeringen att sänka anslagen till havsmiljön med 235 miljoner kr för 2013. Detta innebär en minskning med en tredjedel, något som riskerar att slå hårt mot det lokala arbetet med övergödning och miljögifter, som till exempel anläggandet av våtmarker och byggande av båttvättar.
Läs tidigare notiser om höstbudgetpropositionen.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Sportfisket och det övriga friluftslivet blomstrar.
Ökat anslag till Sportfiskarna – så många miljoner får de

Sportfiskarna har anledning att fira i dag. När fördelningen av statens medel till friluftsorganisationerna presenteras så får nämligen Sportfiskarna ett ökat anslag.

Det totala statsanslaget till friluftsorganisationerna är 47,8 miljoner kronor, och dessa fördelas mellan 23 aktörer.
– Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv i ett pressmeddelande.

Sportfiskarna får ett organisationsbidrag på 5 370 000 kronor, vilket är en liten ökning från 2020 då summan var 5 250 000 kronor. De får även ett verksamhetsstöd på 4 700 000, vilket är samma som föregående år.
Det bör även noteras att 2021 utnämnts till Friluftslivets år.
Hela listan på anslagen hittar ni här!

Du kanske även gillar detta