Jämtkraft har till slut fått tillstånd att bygga ett nytt kraftverk och återuppbygga den delvis raserade dammen vid Långforsen från Mark- och miljööverdomstolen. " /> Nederlag för Långforsen | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Vad är opängen med skyddade sträckor när man ändå får tillstånd att bygga kraftverk, menar Sportfiskarna.
Nederlag för Långforsen

Jämtkraft har till slut fått tillstånd att bygga ett nytt kraftverk och återuppbygga den delvis raserade dammen vid Långforsen från Mark- och miljööverdomstolen.
Samtidigt avslog domstolen Kammarkollegiets ansökan om återkallelse av Jämtkrafts nuvarande tillstånd för vattenverksamhet vid Långforsen.
– Det är en mycket stor besvikelse att vi förlorat dessa mål. Det planerade kraftverket ger endast elproduktion motsvarande ett halvt vindkraftverk, det ligger i ett Natura 2000-område och älvsträckan ska vara skyddat enligt miljöbalken, kommenterar Christina Lindhagen, sakkunnig strömmande vatten på Sportfiskarna.
– En utriven damm skulle skapa betydligt större värden till samhället, bland annat genom förbättrade möjligheter för fiske i ett klassiskt och mycket betydelsefullt sportfiskevatten,
Sportfiskarna kommer nu se över domarna innan man tar ställning till om det är aktuellt med ytterligare ett överklagande till högsta instans.

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta