Nicka Hellenberg (på bilden) håller föredrag tillsammans med Lars Vallin.[/caption]Nicka Hellenberg och Lars Valin är två fantastiska fotografer som kommer hålla ett av Fiskekryssningens mest sevärda föredrag. " /> Nicka Hellenberg och havsöringen på Fiskekryssningen | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Mathias Arnham
Nicka Hellenberg och havsöringen på Fiskekryssningen

Nicka Hellenberg (på bilden) håller föredrag tillsammans med Lars Vallin.


Nicka Hellenberg (på bilden) håller föredrag tillsammans med Lars Vallin.

Nicka Hellenberg och Lars Valin är två fantastiska fotografer som kommer hålla ett av Fiskekryssningens mest sevärda föredrag.
Både Lars Valin och Nicka Hellenberg har en gedigen kunskap om havsöringens biologi, hur fiskevårdsåtgärder gör nytta samt hur man bäst riktar fisket efter den populära arten. Eftersom Lars och Nicka också är fantastiska fotografer kan vi utlova en föreläsning med kloka ord och vackra bilder.
Och vad passar väl bättre än att prata om de Östersjölevande öringar vi passerar medan vi kryssar. Både Hellenberg och Vallin har sin hemvist på Gotland och fiskar mycket i Östersjöns grumliga vatten, något som naturligtvis också föranleder visst fokus på miljön.
Ingen föranmälan krävs till detta föredrag som äger rum klockan 14.00 på Fiskekryssningens lördag.

Fiskekryssningen.se
Schema
BOKA HÄR eller ring 08-666 33 33

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
SportfiskeSverige Online 2021 ska innehålla både livefiske och digital shopping om den blir av.
Freewater kastar loss mot digital sportfiskemässa

Sportfiskemässan blev som bekant inställd med anledning av pandemin – men nu planeras det i stället en digital variant i annan regi. Det är Freewater Pictures som hoppas ro i land en satsning samma datum 19–21 mars, under namnet SportfiskeSverige Online 2021.

Det är Oskar Stenberg och det övriga gänget i Freewater Pictures som vill samla branschen i digital form, nu när den fysiska mässan inte blir av. Sista spiken är inte inslagen ännu, men förhoppningsvis kan de ge grönt ljus inom kort.
– Vi har arrangerat ett flertal digitala mässor som blivit lyckade, och vi har ett koncept som vi tror kommer fungera i större skala också, berättar Oskar för Fiskejournalen.

De hoppas på ett 50-tal utställare och 30 betesbyggare, och själva basen för sändningen kommer att vara vid en marina där det finns öppet vatten, med livefiske och demonstrationer av både båtar och utrustning. Det kommer att ske under så säkra former som möjligt, och det är därmed inte öppet för allmänheten att komma just dit.
– Vi måste ha höga mål, men vi har testat oss fram med flera olika databaser och system som vi vet fungerar. Det mässor vi haft hittills har gett väldigt bra försäljning för utställarna.

Just nu raggar Freewater Pictures fler utställare och intressenter, och förhoppningen är att även Sportfiskemässan ska haka på så småningom.
–  Jag tror faktiskt att de fysiska mässorna kommer ett ha en parallell digital variant i framtiden. Det är på tiden att sportfisket digitaliseras, och jag hoppas folk känner att vi gör en bra sak för branschen, hälsar Oskar Stenberg.

Du kanske även gillar detta