Många sportfiskare känner till storfiskregistreraren och fiskeprofilen Nicka Hellenberg. Alla vet dock kanske inte att han också gör stor succé i musikbranschen som trummis i bandet JoNo. " /> Nicka Hellenberg och bandet JoNo gör succé | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

5 år sedan Sverige Maria Ålander
Jono, med Johan Norrby i spetsen som sångare och låtskrivare, har fått fantastiska recensioner i såväl svensk som internationell musikpress.
Nicka Hellenberg och bandet JoNo gör succé

Många sportfiskare känner till storfiskregistreraren och fiskeprofilen Nicka Hellenberg. Alla vet dock kanske inte att han också gör stor succé i musikbranschen som trummis i bandet JoNo.
Jono har precis släppt sin senaste platta ”Silence” som blivit mycket väl mottagen bland såväl publik som musikrecensenter. JoNos musik kan kategoriseras som symfonisk och melodiös rock. Ett stänk av 80-tal i form av Queen och Supertramp och ska man nämna andra band i ungefär samma genre, så ligger Saga och Muse nära till hands.

På Fiskekryssningen i höst kommer vi att få ett prov på hans trummistalanger.

Bandet har funnits i cirka tio år, men med detta album finns potential för ett större internationellt genombrott. Fiskejournalen är naturligtvis väldigt glada för Nickas skull, men samtidigt hoppas vi att han inte blir så stor som rockstjärna att han överger fisket till förmån för turnéliv, groupies och sönderslagna hotellrum…

På Fiskekryssningen i höst kommer vi att få ett prov på hans trummtalanger då han kommer att spela ombord i den specialkomponerade konstellationen Rock ´n Reel. Läs mer om Jono eller kolla in dem på Facebook.

 

Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ta hand om fisken – sök LOVA-bidrag! Foto: Anders Lundin
Dags att vårda fisken – så här söker du pengar!

Intresset för sportfiske växer – och därmed också intresset för fiskbestånden. Vi påminner nu om LOVA-bidraget, som alla föreningar och kommuner kan söka för att skapa bättre förutsättningar för sportfiske.

LOVA är Havs- och vattenmyndighetens satsning som ska gå till lokal vattenvård över hela landet. Har du ett projekt på gång så är det dags att söka pengar nu, eftersom ansökningstiden går ut i slutet av januari.

I flera län finns det många vattenmiljöer som i dag inte uppnår miljökvalitetsnormerna om god ekologisk status, och länsstyrelsen vill nu ha hjälp att sprida budskapet om LOVA.

Det är du som jobbar på kommun eller är medlem i en ideell förening som kan söka bidrag för lokala vattenvårdsprojekt som bidrar till att uppnå god status. Till exempel kan projektet syfta till att åtgärda vandringshinder, återställa flottledsrensade vattendrag eller anlägga lekbottnar för fisk.

Från och med 2018 finns det en ny LOVA-förordning som innebär en förstärkning av arbetet med övergödning. Du kan söka i vissa fall upp till 90 procent i statliga bidrag för åtgärder som minskar övergödningen.

Läs mer om LOVA här!

Du kanske även gillar detta