Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Niclas rusar i Meterligan

Det är förvisso mycket kvar av tävlingsåret i Meterligan– men man börjar redan skönja en favorit till segern. Niclas  Andersson fullständigt rusar fram i ledningen!
Niclas, som bor i Mockfjärd i Dalarna, var med i toppstriden i Meterligan redan i fjol, men nådde då inte riktigt ända fram. I år har han uppenbarligen bestämt sig för en riktig hårdsatsning. Han har redan tio gäddor registrerade och leder därmed, i överlägsen stil. Dessutom kan vi avslöja att ytterligare några anmälningar från Niclas ligger och väntar i ”inboxen”.
De senaste tre registreringarna härstammar från två fisketurer i början av juni. Först for Niclas till Västerdalälven för att meta mört till flötestrollingen två dagar senare. Ett gäddmetespö fick följa med och under tiden som mörten metades hann Niclas landa en 111-centimeters gädda.
Flötestrollingen på Österdalälven två dagar senare gav en gädda på 102 centimeter och en kanonfisk på 113 centimeter och 9,7 kilo.
Kolla ställningen i Meterligan här.
Svenne Andersson

Niclas Andersson med den fina och välfödda 113-centimetaren från Österdalälven.

Niclas Andersson med den fina och välfödda 113-centimetaren från Österdalälven.

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nors – bra föda för rovfiskar. Foto: Länsstyrelsen
Se där – plötsligt påträffades nors i Försjön

Försjön i Eksjö kommun är ett populärt sportfiskevatten, där det genom årens lopp satts ut flera olika arter med syftet att stärka bestånden. Nu har det för första gången i modern tid påträffats nors i sjön.

Redan på 1800-talet sattes det ut röding och gös i Försjön, och senare skedde även stödutsättning av gädda och sik. En nyligen publicerad undersökning om fiskbeståndet i Försjön visar att det domineras av abborre, men för första gången i modern tid konstateras det finnas nors i sjön. Arten sattes ut redan 1905, men har alltså inte påträffats där på senare tid.

Förutom fisk fångades även signalkräftor. I bottensatta nät fångades mycket få individer medan fångstvikten var normal jämfört med sjöar av liknande storlek och djup på höglandet, rapporterar länsstyrelsen i Jönköping. Resultatet från provfisket visar att sjöns ekologiska status med avseende på fisk är god.

– Att det fångades få fiskar var väntat och är en följd av Försjöns karga och näringsfattiga karaktär. Däremot medför den rika förekomsten av nors och signalkräftor bra förutsättningar för sjöns fina bestånd av abborre, säger Rasmus Linderfalk, fiskerikonsulent vid Länsstyrelsen i Jönköpings län.

Du kanske även gillar detta