Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Niclas vann Meterligan

Här poserar Niclas Andersson med en av de 32 meter gädda han anmälde till 100-klubben under 2011.

2011 års upplaga av Meterligan är avslutad. Niclas Andersson från Mockfjärd vann och blev dessutom den första titelförsvararen i tävlingens historia. Han har nu vunnit 2011, 2010 och hamnade på en andraplats 2009. Med drygt 32 meter gädda kan vi konstatera en värdig vinnare av Meterligan 2011.
Årets Meterligan började med ett ordentligt ryck av Jarmo Kuisma. Många trodde nog att tävlingen var avgjord redan innan isen släppt greppet om sjöar och älvar. Niclas Andersson ville annat och med en strid ström av gäddor malde han till slut ner allt motstånd. Han segrade till slut med drygt tre meter tillgodo på tvåan Jarmo Kuisma.
De allra flesta av Niclas anmälda gäddor är fångade vid flötestrolling med mört som bete. Österdalälven har varit det mest givande vattnet, men han gör även nedslag i sjöarna Tansen, Hovran och Vikasjön.

På de senaste tre åren har Niclas två förstaplatser och en andraplats, ett imponerande facit. Återstår att se om någon rår på titelförsvararen i 2012-års Meterligan.
Top tre i Meterligan 2011:
1:a Niclas Andersson, 3226 centimeter
2:a Jarmo Kuisma, 2907 centimeter
3:a Daniel Håkansson, 2785 centimeter
Här hittar du hela listan.
Morgan Fihn


Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Andersson, Götene SFK, med en präktig lax från Vänern. Frågan är vem som drar den största under årets Kinnekulleträffen? Foto: Privat
Laxfest på Vänern – här kan du se fiskarna!

Kinnekulleträffen är årets största händelse för många trollingfiskare i Sverige. Under lördagen och söndagen kommer båtarna att sprida ut sig på ett glödhett Vänern – som har levererat väldigt mycket lax de senaste veckorna.

Det har rapporterats in många laxar över 10 kilo den senaste tiden, både vilda och sådana som har satts ut som smolt. Det tyngsta exemplet är Marcus ”Wibbe” Weibergs exemplar på hela 13 kilo, som du kan läsa om här.

Frågan är förstås om någon fångar en ännu större fisk under den klassiska tävlingen Kinnekulleträffen, som detta år avgörs som en onlinetävling? På söndag eftermiddag har vi svaret.
Fredrik Andersson i arrangörsklubben Götene SFK hälsar att alla kan följa dramatiken på denna sida, där det kommer att visas bilder på alla inrapporterade fiskar!

Du kanske även gillar detta