Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Niclas vann Meterligan

2010 års upplaga av Meterligan är avslutad – och inte helt oväntat är det Niclas Andersson från Mockfjärd som tronar högst upp på toppen.
Niclas  Andersson är, utan tvekan, en av landets flitigaste gäddfiskare. Han började anmäla till 100-klubben 2008 och har sedan dess fått inte mindre än 56 godkända gäddor registrerade. 2008 och 2009 nöjde han sig med en mera blygsam placering, men att det skulle bli hårdsatsning 2010 anade vi redan när han anmälde två ismetegäddor i januari. Isfisket är annars inte Niclas favoritgren.
När det är öppet vatten är favoritmetoden framför andra flötestrolling med mört. Av de 36 gäddor som gett Niclas segern i årets Meterliga är tre fångade vid isfiske och två vid spinnfiske. Alla övriga är tagna på flötestrolling eller mete. När det gäller fiskevatten är Niclas flexibel. Han fiskar mycket i Dalälven, men ger sig också i väg på expeditioner till Hovran, Tansen, Insjön med flera vatten.
Niclas fick totalt ihop 36 gäddor med en sammanlagd längd av 38,36 meter. Det placerar honom i paritet med tidigare års Meterligavinnare, där endast första segraren, Ronnie Isacsson, nått över den magiska 40-metersgränsen.

Belöningen som väntar Niclas för prestationen är ett komplett jerkfiskeset från CWC och Abu Garcia. Från Svängsta kommer en av företagets bästa jerkrullar, medan CWC bidrar med allt annat en jerkfiskare kan behöva, som spö, lina, beten, gäddsäck och avkrokningsmatta.
På andra plats i Meterligan hittar vi norske Steinar Unnestad med 26,93 meter och på bronsplats Daniel Ström från Borlänge.
2011 års upplaga av 100-klubben med Meterligan

Niclas Andersson avslutade mycket stilfullt när han satt punkt med den här snygga ismetegäddan, fångad den 27 december!

är redan igång och inom kort börjar vi redovisa de första anmälningarna – fångade på den här sidan nyår.
Svenne Andersson

 

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Isaksson i Team Smurf med en lax på 103 centimeter och 13,12 kilo. Foto: Privat
Gigantiska laxar landades under Kinnekulleträffen

Så är slaget om Vänern över. Den klassiska trollingtävlingen Kinnekulleträffen gick i hamn enligt förhoppningarna, med riktigt tunga fiskar i toppen av resultatlistan.

Segrarna i Kinnekulleträffen, Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule.

Det blev på flera sätt en annorlunda upplaga av Kinnekulleträffen, inte minst med tanke på att den avgjordes online och i utspridd form. Anmärkningsvärt är också att det fångades ovanligt stora fiskar, med två laxar över 13 kilo. Jonas Lidberg i team Iogt-Nto var allra värst med en bjässe på hela 104 centimeter och 13,42 kilo. Fredrik Isaksson i Team Smurf var inte mycket sämre med ett exemplar på 103 centimeter och 13,12 kilo.
– Två fiskar över 13 kilo är ju fantastiskt, och dessutom många över 10 kilo, säger tävlingsledaren Fredrik Andersson när han sitter och sammanställer alla rapporter från helgen.

Enligt honom har allt gått enligt förhoppningarna.
– Det var blåsiga förmiddagar, men lugna eftermiddagar. Det har bara varit

Jonas Lidberg med sin 13,42 kilo tunga lax.

glada miner och ett bra fiske, hälsar han.

De stora fiskarna till trots så fick varken Jonas Lidberg eller Fredrik Isaksson kliva upp på prispallen i huvudtävlingen. Segrade gjorde istället Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule, på 681 centimeter. Tvåa blev Team J-S (Joakim Sahlberg, David Skoglund) på 628 centimeter och trea Team Ozza/Messi (Mattias Olsson, Henrik Messfeldt) med 624 centimeter.

– Vi går som på moln. Vi lade mycket tid på att leta fisk inför helgen, och redan på lördagen så hamnade vi i ett riktigt racerfiske och lade grunden för segern, berättar Kristofer Larsson i segerlaget.

De fick ingen lax över 10 kilo, men deras 9 fiskar hade ett väldigt högt snitt på över 75 centimeter.

– Vi vara oroliga för att vi skulle bli passerade på slutet, så vi skrek rakt ut när vi fick beskedet, säger Kristofer Larsson som är en van trollingfiskare och bland annat driver egen guideverksamhet.
Grattis till er, säger vi på Fiskejournalen!

Här hittar ni alla resultat, och dessutom bilder på de största fiskarna.

Du kanske även gillar detta