Niclas vann Meterligan

2010 års upplaga av Meterligan är avslutad – och inte helt oväntat är det Niclas Andersson från Mockfjärd som tronar högst upp på toppen.
Niclas  Andersson är, utan tvekan, en av landets flitigaste gäddfiskare. Han började anmäla till 100-klubben 2008 och har sedan dess fått inte mindre än 56 godkända gäddor registrerade. 2008 och 2009 nöjde han sig med en mera blygsam placering, men att det skulle bli hårdsatsning 2010 anade vi redan när han anmälde två ismetegäddor i januari. Isfisket är annars inte Niclas favoritgren.
När det är öppet vatten är favoritmetoden framför andra flötestrolling med mört. Av de 36 gäddor som gett Niclas segern i årets Meterliga är tre fångade vid isfiske och två vid spinnfiske. Alla övriga är tagna på flötestrolling eller mete. När det gäller fiskevatten är Niclas flexibel. Han fiskar mycket i Dalälven, men ger sig också i väg på expeditioner till Hovran, Tansen, Insjön med flera vatten.
Niclas fick totalt ihop 36 gäddor med en sammanlagd längd av 38,36 meter. Det placerar honom i paritet med tidigare års Meterligavinnare, där endast första segraren, Ronnie Isacsson, nått över den magiska 40-metersgränsen.
Belöningen som väntar Niclas för prestationen är ett komplett jerkfiskeset från CWC och Abu Garcia. Från Svängsta kommer en av företagets bästa jerkrullar, medan CWC bidrar med allt annat en jerkfiskare kan behöva, som spö, lina, beten, gäddsäck och avkrokningsmatta.
På andra plats i Meterligan hittar vi norske Steinar Unnestad med 26,93 meter och på bronsplats Daniel Ström från Borlänge.
2011 års upplaga av 100-klubben med Meterligan

Niclas Andersson avslutade mycket stilfullt när han satt punkt med den här snygga ismetegäddan, fångad den 27 december!

är redan igång och inom kort börjar vi redovisa de första anmälningarna – fångade på den här sidan nyår.
Svenne Andersson

 

Annons
AKTUELLT

Tonfiskar siktade i Öresund

Igår bjöds färjepassagerare och personal på en mäktig syn under den korta överfarten mellan Helsingborg och Ven. Ytan bröts av ett stim blåfenade tonfiskar som alla var i tungviktsklassen!

Squirmy: flugan som är både älskad och hatad

Den liknar mest en bit skräp och lär aldrig pryda någon tavla ihop med klassiska laxstreamers. Men fisk fångar den! Squirmy tar flugvärlden med storm och trots många skeptiska blickar har den nog kommit för att stanna.

Historiska drömhugg från djupet

Blåkveite, uer och lubb i all ära, men när Team Rolex summerar sin lyckade satsning i Eggakantens brådjup är det en rekordstor långstjärt och en svindlande havskatt som utmärker sig. Den sistnämnda tvingade ner vågen till 25,2 kilo – 8 kilo över gällande världsrekord!

Den moderna ekolodskolan

Alla sportfiskare drömmer om vad som finns under vattenytan. Med Garmins Chirp-teknik kan du se hur grunden verkligen ser ut och var vegetationen växer. Du kan även se fiskarna och bedöma deras storlek. Här berättar vi hur den nya moderna tekniken fungerar!

Gunnar Westrin får Smedmanpriset

Publicisten, flugfiskeprofilen och författaren Gunnar Westrin tilldelas Smedmanpriset 2018. Den ärofyllda utmärkelsen får han bland annat för sitt stora engagemang och personliga författarskap.

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...