Missa inte Bauers gäddflug-tips på vår webb-TV. Missa inte Bauers gäddflug-tips på vår webb-TV.[/caption] " /> Niklaus Bauer på Fiskejournalen Webb-TV | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Niklaus Bauer på Fiskejournalen Webb-TV
Missa inte Bauers gäddflug-tips på vår webb-TV.

Missa inte Bauers gäddflug-tips på vår webb-TV.

Niklaus Bauer är en av sportfiskare som är en av de som går i bräschen för gäddflugfisket i Sverige. Nu kan du kolla in två filmer med honom på vår webb-TV.
Den ena av två filmerna ger grundläggande information om hur du kommer igång med flugfiske efter gädda. Bauer berättar om teknik och metod samt vad man behöver för utrustning.
I den andra filmen sätter sig Bauer vid bindstädet och går noggrant igenom, steg för steg, hur du binder en stark, välsimmande gäddtubfluga.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Snart kanske denna art återfinns i svenska vatten. Foto: Karolina Wikander/SLU
Sensationella svenska fyndet – långt från stallet

SLU:s personal på fartyget R/V Svea fick ett oväntat men uppskattat besök i sina nät när de genomförde en expedition på Nordsjön. Det handlar om en sjöhäst – som rörde sig långt ifrån sitt hemmastall.

SLU berättar i ett pressmeddelande att de aldrig har fångat någon sjöhäst tidigare. Den aktuella arten, kortnosad sjöhäst, lever vanligtvis i varmare vatten, och detta fynd gjordes i området där Nordsjön möter Skagerak, på danskt vatten.

Snart i svenska vatten?
Enligt SLU hittades den första sjöhästen i danskt vatten på 50 år 2017, men sedan dess har det rapporteras enstaka fynd av sjöhästar då och då. Senast i veckan hittades ett levande exemplar av arten allmän sjöhäst (hippocampus guttulatus) på en strand i Vejers på danska västkusten.

– Det verkar som om sjöhästar blir vanligare här och det lär inte dröja länge innan någon dyker upp också i svenska vatten, säger Peter Rask Møller, docent vid Statens Naturhistoriske Museum vid universitetet i Köpenhamn.

Söhästen som fångades på Svea levde tack och lov, och släpptes tillbaka efter fotografering. Bilderna skickades till en brittisk expert för artbestämning, vilka bekräftat att det rör sig om en honfisk av arten kortnosad sjöhäst (hippocampus hippocampus).

Här kan du läsa mer om fyndet.

Du kanske även gillar detta