Nils 12 tog kanadick över 10

En nervös pappa såg på när Nils, 12 är, drillade denna rejäla kanadaröding på 10025 gram. Foto: Mathias Holmlund

Nils Holmlund 12 år är redan en dedikerad sportfiskare. Ett 17-timmarspass på Landösjön gav honom en kanadaröding över 10 kilo.
Att sätta upp mål är viktigt om man ska lyckas. Nils hade målet att fånga en kanadaröding. Han visste att det kräver tålamod och att det kan vara långt mellan huggen på Landösjön. Med varsitt handhållet spö satt han och hans far och trollade tålmodigt över sjön. På 17 timmar blev det bara ett hugg, men vilket hugg!

Vi förstod att fisken var stor, men inte hur stor.

– Spöet slets nästan ur händerna på Nils och fisken drog iväg i en grym första rusning. Vi förstod att fisken var stor, men inte hur stor. När den till slut visade sig blev vi bägge knäsvaga, berättar Nils pappa, Mathias Holmlund.
– Fisken gjorde några farliga rusningar, men Nils parerade rutinerat och styrde den en stund senare vackert upp bredvid båten, så att jag kunde säcka den i laxhåven.
Kanadarödingen vägde 10025 gram. Vilken fångst! Fiskejournalen lägger namnet ”Nils Holmlund” på minnet. Det finns en uppenbar möjlighet att vi kommer att få se fler stora fiskar från denna kille i framtiden.

Annons
AKTUELLT

Den moderna ekolodskolan

Alla sportfiskare drömmer om vad som finns under vattenytan. Med Garmins Chirp-teknik kan du se hur grunden verkligen ser ut och var vegetationen växer. Du kan även se fiskarna och bedöma deras storlek. Här berättar vi hur den nya moderna tekniken fungerar!

Gunnar Westrin får Smedmanpriset

Publicisten, flugfiskeprofilen och författaren Gunnar Westrin tilldelas Smedmanpriset 2018. Den ärofyllda utmärkelsen får han bland annat för sitt stora engagemang och personliga författarskap.

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...