Nils Holmlund 12 år är redan en dedikerad sportfiskare. Ett 17-timmarspass på Landösjön gav honom en kanadaröding över 10 kilo. " /> Nils 12 tog kanadick över 10 | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
En nervös pappa såg på när Nils, 12 är, drillade denna rejäla kanadaröding på 10025 gram. Foto: Mathias Holmlund
Nils 12 tog kanadick över 10

Nils Holmlund 12 år är redan en dedikerad sportfiskare. Ett 17-timmarspass på Landösjön gav honom en kanadaröding över 10 kilo.
Att sätta upp mål är viktigt om man ska lyckas. Nils hade målet att fånga en kanadaröding. Han visste att det kräver tålamod och att det kan vara långt mellan huggen på Landösjön. Med varsitt handhållet spö satt han och hans far och trollade tålmodigt över sjön. På 17 timmar blev det bara ett hugg, men vilket hugg!

Vi förstod att fisken var stor, men inte hur stor.

– Spöet slets nästan ur händerna på Nils och fisken drog iväg i en grym första rusning. Vi förstod att fisken var stor, men inte hur stor. När den till slut visade sig blev vi bägge knäsvaga, berättar Nils pappa, Mathias Holmlund.
– Fisken gjorde några farliga rusningar, men Nils parerade rutinerat och styrde den en stund senare vackert upp bredvid båten, så att jag kunde säcka den i laxhåven.
Kanadarödingen vägde 10025 gram. Vilken fångst! Fiskejournalen lägger namnet ”Nils Holmlund” på minnet. Det finns en uppenbar möjlighet att vi kommer att få se fler stora fiskar från denna kille i framtiden.

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta