Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Nog med grabbvälde!

Bottennappet förvandlades till en sej på 20,2 kilo för Lena Köhlin.

Lena Köhlin från Göteborg hörde av sig till redaktionen. Hon tyckte att det var dags att sätta stopp för grabbväldet och erbjöd sig att skicka en rapport från fisketuren till Vaeröy i somras.
Tillsammans med sina tre syskon besökte Lena Vaeröy, Norge, för att fiska tre dagar tillsammans med Wildwaters Per Lundberg. Det började bra.
– Vi fick många fina hälleflundror och torskar. Det nappade så det stod härligt till, med havsörnarna som seglade ovanför våra huvuden, berättar Lena.
Dag två kom hugget som förmodligen kommer finnas i minnet för resten av hennes liv.
– Jag fick bottennapp och lämnade efter ett tag, lite generad, över spöet till guiden Per.
Tanken var att han skulle dra loss jiggen, men saker utvecklade sig lite annorlunda.
– Han vispade runt lite med spöet, tittade mig i ögonen och sa: ”Det här bottennappet får du ta hand om själv, det rör nämligen på sig…”
Efter en lång kamp kom bottennappet upp till ytan – en sej på hela 20,2 kilo. På samma fisketur fick lillasyster Pernilla Westberg en sej på dryga 19 kilo.
Nästa sommar åker syskonskaran på fiskeäventyr igen. Kanske är det lillasyster Pernillas tur att fånga största fisken då?
Vill du också berätta din fiskehistoria? Klicka här!
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
49 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Sportfisket och det övriga friluftslivet blomstrar.
Ökat anslag till Sportfiskarna – så många miljoner får de

Sportfiskarna har anledning att fira i dag. När fördelningen av statens medel till friluftsorganisationerna presenteras så får nämligen Sportfiskarna ett ökat anslag.

Det totala statsanslaget till friluftsorganisationerna är 47,8 miljoner kronor, och dessa fördelas mellan 23 aktörer.
– Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv i ett pressmeddelande.

Sportfiskarna får ett organisationsbidrag på 5 370 000 kronor, vilket är en liten ökning från 2020 då summan var 5 250 000 kronor. De får även ett verksamhetsstöd på 4 700 000, vilket är samma som föregående år.
Det bör även noteras att 2021 utnämnts till Friluftslivets år.
Hela listan på anslagen hittar ni här!

Du kanske även gillar detta