Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Nog med grabbvälde!

Bottennappet förvandlades till en sej på 20,2 kilo för Lena Köhlin.

Lena Köhlin från Göteborg hörde av sig till redaktionen. Hon tyckte att det var dags att sätta stopp för grabbväldet och erbjöd sig att skicka en rapport från fisketuren till Vaeröy i somras.
Tillsammans med sina tre syskon besökte Lena Vaeröy, Norge, för att fiska tre dagar tillsammans med Wildwaters Per Lundberg. Det började bra.
– Vi fick många fina hälleflundror och torskar. Det nappade så det stod härligt till, med havsörnarna som seglade ovanför våra huvuden, berättar Lena.
Dag två kom hugget som förmodligen kommer finnas i minnet för resten av hennes liv.
– Jag fick bottennapp och lämnade efter ett tag, lite generad, över spöet till guiden Per.
Tanken var att han skulle dra loss jiggen, men saker utvecklade sig lite annorlunda.
– Han vispade runt lite med spöet, tittade mig i ögonen och sa: ”Det här bottennappet får du ta hand om själv, det rör nämligen på sig…”
Efter en lång kamp kom bottennappet upp till ytan – en sej på hela 20,2 kilo. På samma fisketur fick lillasyster Pernilla Westberg en sej på dryga 19 kilo.
Nästa sommar åker syskonskaran på fiskeäventyr igen. Kanske är det lillasyster Pernillas tur att fånga största fisken då?
Vill du också berätta din fiskehistoria? Klicka här!
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hanna Nordstrand med en bjässe från Grycksbo. Foto: Privat
Tusentals vill fiska i Grycksbo – stugor efterlyses

Sportfisket upplever en sällan skådad boom. Ett av områdena som invaderas av gäster från när och fjärran är Grycksbo utanför Falun. Det fattas i själva verket boenden för att kunna ta emot alla gäster.

Det är Grycksbo fiskeklubbs ordförande Hanna Nordström som uppmanar stugägare att höra av sig till dem. Grycksbo fiskeklubbs egen stuga vid Svarttjärn är exempelvis uppbokad varje helg hela säsongen ut.
– Vi vill ju såklart hjälpa dem att kunna vara här och fiska, säger ordförande Hanna Nordstrand till Dalarnas Tidningar.

Hon berättar också att Stensjön och dess närliggande sjöar besöktes av över 15 000 fiskare förra sommaren.
– Det är jätteroligt. Folks sug efter stora fiskar är stort och här i Stensjön finns till exempel grova fiskar som regnbågen och rödingen utplanterade, förklarar Hanna.
För Fiskejournalen berättar också Hanna att klubben satsar på att göra fisket ännu mer tillgängligt.
– Vi bygger ut handikappanpassade platser i våra vatten, tre av dem är redan klara, hälsar hon.

Här på klubbens hemsida hittar ni mer information!

 

Du kanske även gillar detta