Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Nöjd vinnare i Abborrträsk

Ett vinnande gäng! Från vänster: Mikael Johansson, Ebbe Olsson, Pelle Johansson och Morgan Holgersson. (Foto: Angelica Hemlin)

Kommer du ihåg fjolårets stora sommartävling där man kunde vinna ett isfiskeäventyr i Abborrträsk? Pelle Johansson från Trollhättan blev den lycklige vinnaren och i helgen var det dags att åka norrut. Tillsammans med sonen Mikael och de två fiskepolarna Morgan Holgersson och Ebbe Olsson fick han uppleva sitt livs bästa rödingfiske på isarna utanför Arvidsjaur.
En envis nordanvind gjorde fisken svårtrugad, men med korv och lever som agn frestades de röda bjässarna till slut att hugga. Och som sig bör var det vinnaren själv som lyckades bäst på isen, med många granna rödingar på sitt samvete.
– Det här har verkligen varit en fantastisk helg, konstaterade en nöjd Pelle innan tåget vände söderut på söndagskvällen.
Angelica Hemlin

Håll utkik efter fler tävlingar framöver, nästa gång kanske det är du som blir den lycklige vinnaren.
Vill du se filmer från det galna rödingfisket i Abborrträsk så kan du göra det här.
Här läser du mer om fiskeäventyren med Abborrträsk Natursafari.

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Holm
Nu finns nummer 4 av Fiskejournalen i butik.
Nytt nummer ute nu!

Nu när vårkänslorna börjar bubbla ställs ett nytt nummer av Fiskejournalen upp i butikshyllorna, nämligen nummer 4. Här är lite av innehållet.

Det börjar bli läge för att sätta sig mot en södervägg med en kopp kaffe – vad passar då inte bättre än ett nytt nummer av Fiskejournalen? Nummer 4 kryddas med extra mycket läsning för den metesugne, eller den som helt enkelt söker nya utmaningar eller suktar efter inspiration. Det utlovas sköna napp, guide över agn, prylnyheter samt gott om tips och idéer. Bland annat ett strandhugg på västkusten efter abborre.

Filmen Gäddfeber har blivit en klassiker som gjorde jerkbaitfisket stekhett. Nu hänger Niklas Örtengren med en av huvudrollsinnehavarna samt en annan gäddexpert ut på sjön för att se om metoden fortfarande håller måttet.

I gör-det-själv-anda får vi del 1 av en guide som visar hur man gjuter egna jiggar, samt hur man enkelt knyter stinger på egen hand.

Flugfiskenestorn Johan Klingberg berättar om världens bästa nymf – och ja, vilken är det? Havsöringsfisket längs Höga Kusten sätts också under lupp, en region som ofta hamnar i skuggan av andra klassiska områden. Ett långt stenkast därifrån finns Luleälven och Markus Teilus följer med fiskeguiden Robert Westin när han släpar beten efter botten i älven.

De sista isarna i norr bjuder på ett njutbart fiske med vårsol och huggvillig röding. Vi tar tillfället i akt och följer med när fjällen är som lugnast. Utöver detta får du i vanlig ordning de senaste sportfiskenyheterna, spännande fiskevibbar varvat med roliga fiskehistorier. Du hittar tidningen i en butik nära dig. Är du osäker på var du hittar din närmaste återförsäljare som säljer Fiskejournalen kan du söka här.

Du kanske även gillar detta