Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Nordiskt Mästerskap i pimpel

Abborrarna i Vikasjön får passa sig den 25 februari. Då befinner sig några av Nordens duktigaste pimpelfiskare på sjön. (Foto: Morgan Fihn)

Den 25 februari arrangeras nordiskt mästerskap i pimpelfiske i Vikasjön mellan Falun och Borlänge. Sportfiskarna och Falubygdens sportfiskeklubb är arrangörer.
Cirka 70 deltagare kommer att göra upp om vem som kan titulera sig som nordisk mästare i pimpelfiske. Deltagarna kommer från Norge, Finland och Sverige och har kvalat in genom att prestera bra i sina nationella tävlingar.
Klasserna är junior, senior och veteran. Damer och herrar tävlar var för sig i respektive klass.
Tävlingen går av stapeln den 25 februari på Vikasjön.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
18 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta