Annons
Nordiskt Mästerskap i pimpel | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Nordiskt Mästerskap i pimpel

Abborrarna i Vikasjön får passa sig den 25 februari. Då befinner sig några av Nordens duktigaste pimpelfiskare på sjön. (Foto: Morgan Fihn)

Den 25 februari arrangeras nordiskt mästerskap i pimpelfiske i Vikasjön mellan Falun och Borlänge. Sportfiskarna och Falubygdens sportfiskeklubb är arrangörer.
Cirka 70 deltagare kommer att göra upp om vem som kan titulera sig som nordisk mästare i pimpelfiske. Deltagarna kommer från Norge, Finland och Sverige och har kvalat in genom att prestera bra i sina nationella tävlingar.
Klasserna är junior, senior och veteran. Damer och herrar tävlar var för sig i respektive klass.
Tävlingen går av stapeln den 25 februari på Vikasjön.
Morgan Fihn

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
En del av Shimanos svenska team, från vänster: Carl Sterner, Heikki Turunen, Juha Penttilä, Mats Lagerkvist, Adam Davies, Andreas Rasmussen och Jonathan Bjurstam.
Shimano satsar på fisket i Norden – tar över försäljning

Nästa år är det 100 år sedan varumärket Shimano grundades. Nu kommer beskedet att företaget etablerar sig på nordisk mark och även tar över försäljningen av Shimano fiske.

Snacket om Shimanos satsning i Norden har redan pågått ett tag, och för branschen är det alltså ingen större överraskning att det nu blir officiellt. Det handlar alltså om att Shimano Nordic tar över försäljningen av Shimano fiske i Norden, med bland annat målsättningen att erbjuda sina kunder ett större sortiment.

Ett nytt så kallat ”showroom” står redan klart i Uppsala, och en rad nya medarbetare har installerat sig. På det svenska kontoret finns Carl Sterner, säljchef för fiske i Norden; Jonathan Bjurstam, marknadskoordinator; Jesper Wedin, säljare; samt Mats Lagerkvist, kundsupport och innesälj, meddelar Shimano genom ett pressmeddelande.

Även på Shimanos lokala säljkontor i Norge, Finland och Danmark utökas teamen med nya kollegor med inriktning på fiske.
– Det tog förstås tid att hitta rätt personer, men snart är alla på plats. Samtliga har ju redan en gedigen fiskebakgrund, men vi längtar efter att få bekanta oss med branschen utifrån vår nya roll. Vi ser verkligen fram emot att få lära oss mer om kundernas förutsättningar och behov och tillsammans komma fram till rätt support för dem. Det är superviktigt för oss, säger Carl Sterner i pressmeddelandet.

Målet är också att ”den lokala närvaron kommer även att ha betydelse för marknadsföringen mot slutkonsument, där Shimano kan vara mer lyhörda och anpassningsbara för trender och efterfrågan – oavsett om det gäller produkter eller verksamhet”.

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Du kanske även gillar detta