Ett norskt visitkort? (Ill: Den Norske Bank) Ett norskt visitkort? (Ill: Den Norske Bank)[/caption] " /> Norge värderar sin torsk | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Norge värderar sin torsk
Ett norskt visitkort? (Ill: Den Norske Bank)

Ett norskt visitkort? (Ill: Den Norske Bank)

Ett torskmotiv ska pryda den nye norska 200-kronorssedeln. Norges Bank berättar att havet är tema för samtliga nya sedlar.
Man säger även att torsken är starkt förknippad med Norge och fungerar nästan som ett visitkort för landet. Bland andra motiv finns bland annat vikingaskepp och fyrtorn.
2011 presenterade Svenska Riksbanken fiskarten röding som potentiellt motiv för en kommande 1000-lapp, men i stället beslutade man sig för ett porträtt av Dag Hammarsköld.

Vilken av dessa fiskarter hade du velat se på någon av våra sedelvalörer?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta