Kolla in dessa unga norrlänningar som får total gäddfrossa när de krokar på en rejält stor gädda. " /> Norrländsk 14-plussare på film | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Det finns stora gäddor i Norrland. Vart exakt denna togs har vi ingen aning om, men det är ett sant nöje att kolla på filmen.
Norrländsk 14-plussare på film

Kolla in dessa unga norrlänningar som får total gäddfrossa när de krokar på en rejält stor gädda.
Härligt galen fiskeglädje på klingande norrländska! Vem påstod att norrlänningar är tystlåtna av sig. Dessa exalterade grabbar snackar oavbrutet i åtta minuter. Man skulle nästan kunna säga att de snackar upp en 14-kilos gädda.
Vi vet inte mer än att en av killarna heter Joel, och att de befinner sig på en sjö i Norrland och att det hela troligtvis hände väldigt nyligen. Kul är det och ett stort grattis till den superfina gäddan.

 

 

Relaterad nyhet från din region
13 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Plötsligt dyker det upp en utter istället för en gädda i hålet. Foto: Privat
Chocken i hålet – plötsligt dyker en utter upp

Han hoppades på storgäddan – men fick i stället drilla en livs levande utter. Anton Molin kommer aldrig att glömma det som utspelade sig under den senaste fisketuren.

Händelsen utspelade sig på ett fiskevatten i Gävle kommun, dit uppenbarligen både fyrfota och tvåbenta fiskare sökt sig. Anton och hans sällskap fick några gäddor på ismete, innan händelsen med uttern utspelade sig.
I tron om att det var en större gädda som slukat mörten så började Anton drilla den mot hålet, där han dock fick en rejäl överraskning.
– Fisket var ju riktat på gädda, så man blev ganska paff, berättar Anton för Fiskejournalen.

Väl uppe i hålet så visade uttern tänderna, och mycket mer hann inte hända innan den lossnade och försvann ned mot djupet igen. Nu håller Anton tummarna för att den ändå klarade sig oskadd och att en eventuell krok rostar bort och lossnar av sig själv.
– Den såg väldigt pigg ut, vittnar Anton om som dessutom fångade ögonblicket på film.

Vi på Fiskejournalen gör som Anton – vi håller tummarna för att den fridlysta uttern klarade sig utan skador.
Här nedan hittar du filmklippet:

Foto: Anton Molin

Du kanske även gillar detta