Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige nicander
Norsk havsabborre i FJ

FJ-medarbetaren Bo Nettelbladt åkte till Norge och tog hem storslam i en havsabborretävling i vetenskapens tjänst.
Havsabborre är en våt dröm för många kustfiskare. Då och då dyker den upp längs den svenska kusten. I Oslofjorden har den etablerat sig och många har blivit förälskade i denna snabbsimmare.
I nya numret av Fiskejournalen berättar Bo levande om hur han fångade den på flugspö. Precis som många av oss drömmer han om den dagen då vi kan fiska den i  svenska vatten.
Anders Nicander

En våt dröm för många kustfiskare. (Foto: Bo Nettelbladt)

En våt dröm för många kustfiskare. (Foto: Bo Nettelbladt)

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta