Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige nicander
Norsk havsisfiskefest

Havsöring tagen vid mete vid botten på 30 meters djup. Agnet var blåmussla.

Bert Andersson ifrån Veddige berättar i ett mail om härligt fiske vid den årliga fiskeresan till Oslofjordens is. Bland annat fångades en grann havsöring på 30 meters djup med blåmussla som agn.
Fjordarna i Sydnorge bjuder stundtals på ett fiske som är nästan lika bra som det var i Sverige innan den stora utfiskningen. Allt från gråhaj till sill fångas och fiskar som vitling, kolja och torsk är stundtals både talrika och välväxta.
Bert berättar om trevligt fiske i Bunnefjorden några mil söder om Oslo. Bottenfisket gav knot, vitling och sandskäddor. De sista upp till den smått fantastiska vikten upp till 620 gram.
Sillfisket var gott och gav torsk och bleka som bifångst.  Det mest oväntade hugget kom från en 1,2 kilo tung havsöring.
Andra fiskare landade samma dag en havsöring på hela 4,9 kilo. Den fisken tog en hel sill på 30 meters djup.

Bunnefjorden är lättillgänglig för västsvenskar och har man lite mer kan man ta sig till andra sidan av Oslofjorden och prova fisket i Sandebukta innanför Holmestrand.
På sajten fiskersiden.no kan man läsa hur fisket varit den sista tiden.
Anders Nicander

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta