Det finns fortfarande omkring 400 vandringshinder kvar i Kronobergs län. Det och mycket annat framgår i Länsstyrelsens ambitiösa bok ”Fiskar och fiske i Kronobergs län”. " /> Nu är den här: Boken om fiske och fiskar i Kronoberg | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Nu kan du spana in boken om fiskar och fiske i Kronobergs län.
Nu är den här: Boken om fiske och fiskar i Kronoberg

Det finns fortfarande omkring 400 vandringshinder kvar i Kronobergs län. Det och mycket annat framgår i Länsstyrelsens ambitiösa bok ”Fiskar och fiske i Kronobergs län”.

Det är bra precis 20 år sedan Länsstyrelsen Kronoberg gav ut den första upplagan av boken, och nu finns den uppdaterade versionen tillgänglig. Med boken vill Länsstyrelsen berätta om länets 29 fiskarter, fisket och vattenarbetet samt belysa några av de stora förändringar som skett inom området under de senaste århundradena. Såklart handlar det inte bara om vandringshinder och problematiseringar, utan den beskriver också mycket positivt som hänt sedan den första boken gavs ut.

”Det har hänt en hel del vad gäller kunskapen kring fiskar och vatten sedan den första upplagan trycktes. Inför nyutgåvan har utbredningskartor för arterna fått ritas om då undersökningar visat på nya resultat. Tack vare provfisken, malstudier, biotopkarteringar med mera vet vi idag mycket mer än vi gjorde för 20 år sedan”, står det i bokens förord.

Bra initiativ, säger vi på Fiskejournalen om boken. Här hittar du länken till den. 

Testa dina kunskaper här nedan:

Utmaning: Kan du pricka in dessa landskapsfiskar?

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ida-Maria Rigoll lämnar sin tjänst på Mörrums Kronolaxfiske. Nu är frågan vem som ska efterträda henne? Foto: Privat
Toppjobb ledigt när Ida-Maria lämnar sin tjänst

Det händer mycket kring Mörrumsån just nu, med både miljonsatsningar på fiskevård och planer på en ny kastanläggning. Nu kommer beskedet att platschefen på Mörrums Kronolaxfiske, Ida-Maria Rigoll, säger upp sig.

Hon levererade sitt besked till allmänheten på onsdagen, där hon beskriver det svåra beslutet så här.
– Det har varit ett tufft beslut som tagit väldigt långt tid, längre än de flesta kan ana. 4 år ganska exakt har jag varit i Mörrum på Mörrums Kronolaxfiske och Sveaskog, skriver hon på sin blogg.

Anledningen är att hon tackat ja till ett annat uppdrag, som hon tillträder 1 maj. Det innebär också att jakten på hennes efterträdare börjar med detsamma.

– Jag har fått vara med i sammanhang jag aldrig trodde jag skulle få uppleva, jag har varit på middagar med ambassadörer från olika länder, landshövdingar, generaldirektörer, politiker, musiker, kungar, drottningar, prinsar och prinsessor, forskare, ungdomar och helt enkelt fantastiska, skriver Ida-Maria Rigoll på sin blogg.

Du kanske även gillar detta