Boka in datumet 4 oktober 2020 – eller försök åtminstone undvika att arrangera någon gäddfisketävling just då. Nu är det nämligen klart att Stäkets SF fått uppdraget att arrangera SM-finalen i gädda. " />
Annons
Nu är det klart: Här avgörs SM-finalen i gädda | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Lundin
Svenska mästarna kommer att utses på Mälaren nästa år. Foto: Jean-Marc Brison
Nu är det klart: Här avgörs SM-finalen i gädda

Boka in datumet 4 oktober 2020 – eller försök åtminstone undvika att arrangera någon gäddfisketävling just då. Nu är det nämligen klart att Stäkets SF fått uppdraget att arrangera SM-finalen i gädda.

Det är Sportfiskarnas tävlingskommitté som utsett Stäkets SF som arrangör, och själva tävlingen kommer att avgöras på Mälaren 4 oktober. Tävlingsledare Leif Andersson har meddelat att start och mål kommer att ske vid Stäket, Järfälla, och Sportfiskarnas råder andra arrangörer av gäddfisketävlingar att undvika att lägga sina tävlingar just detta datum.

SM-finalen kommer alltså att avgöras på hösten 2020, i stället för på försommaren som den gjordes detta år, då Gimo FFF arrangerade tävlingen Östhammar i Uppland.

Regerande svenska mästare är Team TP, som samlade ihop hela 503 centimeter med sina fem längsta gäddor, och hade god marginal till silvermedaljörerna Wolf Creek Lures Blockstopp på 485 cm och bronsmedaljörerna Team Slips på 464 cm.

I Team TP ingick Tomas Modig, Bobby Whalter och Johan Holtari, och frågan är naturligtvis om de kommer att försvara tronen 2020?

Läs nedan om de imponerande fångsterna i Sommargäddans final – och glöm inte heller att anmäla dig till höstens heta tävling Höstborren!

Sanslöst resultat gav Savage Gear segern i finalen

Relaterad nyhet från din region
13 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Är du också en fena på flugfiske? Anmäl dig då till SM! Foto: Anders Lundin
SM i flugfiske blir av – hög tid att anmäla sig

2020 är de inställda evenemangens år, men fiske tillhör de sysselsättningar som oftast går utmärkt att utöva trots Covid-19. SM i flugfiske kommer att genomföras som planerat, och det finns ännu tid att anmäla sig.

Svenska mästerskapen kommer att äga rum på tre olika skådeplatser mellan 2–4 oktober, nämligen Kolbäcksgropen (båtfiske) och Sörqvarnsforsen (strömfiske) i Hallstahammars kommun samt Ljusvattnet (landfiske) i Surahammars kommun.

Arrangörsklubb är SFK Atletfiskarna, och tillsammans med Sportfiskarna så hälsar de att det är hög tid att anmäla sig om du inte redan gjort det.
De första 30 anmälda erhåller en plats och därefter erhåller man plats som reserv. Sista anmälningsdag är måndag 28 september, meddelar Sportfiskarna på sin hemsida.

Du kanske även gillar detta