Just nu:
Annons

Nyheter

6 månader sedan Sverige Anders Lundin
Rekordmannen Nicklas Kolbeck med sin håkäring. Foto: Team Garmin Omega
Nu är det officiellt: Sveriges längsta fisk någonsin

Egentligen var det bara formalia – men nu är det ändå gjort. Sportfiskarna har godkänt Nicklas Kolbecks makalösa fångst som nytt svenskt sportfiskerekord på håkäring.

Det var i mitten av augusti som Nicklas Kolbeck och kamraterna i Team Garmin Omega, Christian Bergqvist, Viktor Sandin och Torbjörn Sandin, hade en rekordartad fisketur ute på Skagerrak. Hela äventyret kan du läsa om här i Fiskejournalen!
Den håkäring som Nicklas Kolbeck fångade var hela 375 centimeter lång och vägde nästan ett halvt ton. 

Nicka Hellenberg, Sportfiskarnas storfiskregistrerare, gnuggade förstås händerna efter händelsen, och nu har de även godkänt fisken officiellt.
– Håkäringen och hälleflundran är arter som vi registrerar via längd istället för vikt. En så stor och tung fisk är svår och farlig att hantera som den är. För att skona fisk och fiskare, samt att göra det enklare att återutsätta dessa giganter oskadda, utses alltså ett svenskt längdrekord istället för viktrekord. Således vet vi inte vad denna fisk vägde, men med hjälp av en omräkningsformel för håkäring kan vikten uppskattas. Nicklas Kolbecks rekordfisk bör väga runt 480 kilo, informerar Nicka Hellenberg, Sportfiskarnas storfiskregistrerare, på deras hemsida.

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Holm
Marcus Lindell har valt att pryda armen med ett fiskemotiv.
Bildspel: Kolla in några av läsarnas fisketatueringar!

Det vandrar omkring många levande konstverk bland Fiskejournalens läsare. Det konstaterar vi efter uppmaningen att skicka in bilder på era tatueringar. Här nedan har vi plockat ut tio vassa tatueringar från olika delar av riket.

 

Vi säger tack till Jens ”Gäddan” Hedström, Joakim Hallin, Anton Wikström, Joacim Bertilsson, Andreas Olsson, Jukka Kalliokoski, Linda-Maria Lundin, Kalle Rössvik, Jimmy Plojen Johansson och Marcus Lindell som delat med sig av sina gaddningar.

Du kanske även gillar detta