Annons
Nu är kajaken krönt | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Fiskejournalen
Nu är kajaken krönt

När Andreas Sahlqvist hämtade ut Hobie-kajaken som han vann i FJ-tävlingen lovade han att återkomma när han utsmyckat den. Här är resultatet.
Unge Andreas är inte bara en inbiten fiskare som sysslar med alla sorters fiske – han studerar nämligen också vid en konstskola. Så det stod ganska tidigt klart att fiskekajaken skulle utsmyckas på något sätt.
”Nu är kajaken krönt”, skriver Andreas och bifogar en bild på den krönta fisk som numera pryder kajaken.
Sedan isarna försvunnit är det nu full fart på kajakfisket och eftersom Andreas är intresserad av flera olika sorters fiske så kommer den säkert att få smaka olika vatten.
Svenne Andersson

Hobie-kajaken som Andreas Sahlqvist vann i FJ-tävlingen har nu blivit krönt.

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Det protesterades mot både odlingsindustrin och oljeindustrin i Oslo. Foto: Från Extinction Rebellion Norways Facebooksida
Aktivister i klistret – limmade fast sig mot laxodlingar

Den norska laxodlingsindustrin stöter på patrull även inom det egna landets gränser. På måndagen limmade aktivister från gruppen Extinction Rebellion fast sig vid ingången till Närings- och fiskeridepartementet i Oslo.

Det hela handlade om en protest mot odlingsindustrin, och om hur den anses vara oetisk och till skada för både havsmiljön och den vilda laxen. Det var tre aktivister, utklädda till laxar, som hade limmat fast sig, och bredvid stod grupper med plakat och förde fram sina budskap. Polispatruller, till både fots och till häst, skickades till platsen för att övervaka situationen. 

– Vi hoppas att de blir arresterade, sa Cinta Hondsmerk från Extinction Rebellion till norska TV 2.
Anledningen till den önskan var att det i så fall skulle ge protesten större uppmärksamhet, och att de i grund och botten var beredda att ge upp sin frihet för sakens skull.

Upplösningen på dramat framgick inte av TV 2:s rapportering under måndagen, men här kan du se bilder från händelsen. Samtidigt som aktionen mot Närings- och fiskeridepartementet pågick en rad andra protester i Oslo, bland annat med budskapet att oljeåldern är över och att samhället måste göra en grön omstart.

Du kanske även gillar detta