Just nu:
Annons

Nyheter

3 månader sedan Sverige Anders Lundin
Abborre, gädda och andra rovfiskar ska gynnas av projektet som nu inleds. Foto: Anders Lundin
Den folkkära abborren får en egen SM-final

Det kanske borde vara en självklarhet, men faktum är att den folkkära abborren inte haft en egen klass på Svenska Mästerskapen. Nu blir det ändring på det.

Sportfiskarna meddelar nämligen att den första SM-tävlingen i grenen Abborre kommer att avgöras nästa höst. Uppdraget kommer att gå till vana tävlingsarrangören Nora-Gyttorp Fiskeklubb inom Örebrodistriktet, och tävlingsplatsen blir Norasjön.

Enligt Sportfiskarna blir något över 30 lag som kommer att bjudas in till finalen efter att samtliga kvaltävlingar under 2020 nu genomförts. Mer information kommer att finnas här på deras hemsida.

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nu uppmanas både svenska tjejer och killar att söka till utbildningen i Kiruna. Foto: Anders Lundin
Sökes: Fler svenska fiskare till utbildning i Kiruna

Satsningen med en internationell utbildning för fiskeguider i Kiruna visade sig vara helt rätt. Det har nämligen strömmat in anmälningar från Europa inför starten. Nu efterlyses dock fler svenska flertagare.

Det är en entusiastisk Dan Mella som ringer till Fiskejournalens redaktion. Han är samordnare i projektet Fishing Kiruna Lapland, och en av frontfigurerna för den nya fiskeguideutbildningen, som går under namnet Kiruna Fishing School.

Utbildningen är 1-årig och startar 2 augusti och pågår till 29 juli 2022.
– Det har varit ett stort intresse för utbildningen från andra länder, vilket såklart känns fantastiskt. Däremot inser vi att budskapet kanske inte riktigt gått fram i Sverige, eftersom vi har få anmälningar härifrån, berättar Dan Mella.

Hans uppmaning till Fiskejournalens läsare är därför att sprida ordet om utbildningen, så att även intresserade svenskar kan haka på detta spännande tåg redan i höst.
– Kiruna har haft en positiv utveckling inom besöksnäringen senaste 10 åren inte minst genom Icehotel som en världsattraktion. Kiruna är enligt mig den bäst lämpade platsen för en sådan utbildning. Vi har sju fritt strömmande älvar, cirka 6 000 sjöar och enorma arealer med fjäll, skog och i synnerhet ett fantastiskt fiske. Förutom ovan nämnda tillgångar har Kiruna en utvecklad infrastruktur på plats, betonar Dan Mella.

Här kan du läsa mer om Kiruna Fishing School, och hur du anmäler dig!

Du kanske även gillar detta