Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Nu hugger havsöringen!

Snabbt stigande vattentemperatur får fart på havsöringen. I går kväll var fisket bra och när vinden vänder och vattnet stiger kan vi vänta drömfiske längs Västkusten.
Årets premiär och de första veckorna i april har bjudit på fiske efter köldstel havsöring. Nästan alla platser där fisket åtminstone varit skapligt har legat i anslutning till åar och älvar.
Men nu stiger temperaturen och fisken är hungrig. Kommer det ett högvatten nu ska du inte missa att åka ut om du har möjlighet. Högt vatten och stigande vattentemperatur är en het kombination. Det är vår.
Anders Nicander

Vårsolen glittrar i vågorna – och speglar sig i den blanka fisken. Kan det bli härligare? (Foto: Anders Nicander)

Vårsolen glittrar i vågorna – och speglar sig i den blanka fisken. Kan det bli härligare? (Foto: Anders Nicander)

Relaterad nyhet från din region
12 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta