Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Nu öppnar Båtmässan 2014

I morgon startar  55:e  upplagan av Båtmässan i Göteborg. På årets mässa visas som vanligt massor av båtar och tillbehör. Dessutom är årets upplaga kryddad med mer sportfiske än vanligt.
Mässhallarna på Svenska mässan i Göteborg är fyllda med allt vad som båtlivet och sportfiske kan erbjuda. Dessutom lockas besökare med ett extra maffigt utbud av sportfiske, speciellt på söndag då mässans temadag är just sportfiske.
Temadagen kommer genomföras nu på söndag, den 2 februari 2014. Platsen är Båtmässan, på Svenska Mässan i Göteborg.
Är du i god tid får du dessutom en gratis tremånaders prenumeration på Fiskejournalen, detta till de 300 första som beger sig till oss på Fiskejournalen, vi håller till vid scenen!
Tidpunkter för föredrag:
11.00 — PO Johannesson
12.30 — Gunnar Westrin
14.00 — Markus Lundgren
15.30 — Martin Falklind

Båtmässan pågår mellan 1 februari–9 februari. Klicka här för mer information.

Henrik Karlén från Comstedt visar 360 Imaging från Humminbird.(Foto: Morgan Fihn)

Henrik Karlén från Comstedt visar 360 Imaging från Humminbird.(Foto: Morgan Fihn)

Relaterad nyhet från din region
33 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Så här såg det ut efter att Fortum stängt av vattnet i Väljeån. Foto: Privat
Fortum polisanmäls efter nolltappning i öringvatten

I somras fick människor vid Väljeån i Hälsingland rusa ut för att rädda sprattlande fisk, efter att vattnet plötsligt försvunnit på en sträcka av 2 kilometer. Nu har Länsstyrelsen i Gävleborg polisanmält Fortum för misstanke om brott mot miljöbalken.

Det var i juni 2020 som händelsen i Väljeån utspelade sig, där den lokala fiskevårdsföreningen befarar att flera årskullar av både harr och öring slogs ut. Det har gjorts stora insatser för fiskevården i det aktuella vattnet, och enligt vattendomen från 1950 ska minst en kubikmeter vatten per sekund alltid ska släppas.

Fortum erkände att en dammlucka stängts av misstag, men Länsstyrelsen i Gävleborg väljer ändå att polisanmäla bolaget för brott mot miljöbalken. Torrläggningen ska enligt länsstyrelsens bedömning medfört en påtaglig risk för skador på fisk och andra vattenlevande organismer.

– Bryter man mot en vattendom måste vi anmäla det så får miljöåklagaren göra en utredning på det här, säger Gustav Hartzell, handläggare på länsstyrelsens enhet för vattenverksamhet och fiske, till Hela Hälsingland.

Du kanske även gillar detta