Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Nu siktar han på 15

Simon Mikkelsen och kompisen Dennis tyckte att det var rätt motigt under gäddtävlingen i Oskarshamn. Ända tills den här gäddan smaskade i sig Simons mört…
I anmälan till 100-klubben berättar Simon att han och Dennis deltog i en gäddfisketävling i Oskarshamn skärgård i slutet av september. Tävlingen var lördag-söndag och framåt lunch på söndagen hade det fortfarande inte hänt mycket.
”Jag tacklade på en riktigt stor mört, så stor att jag blev tvungen att lägga i mörten bredvid båten, knäppa på baitrunnern och puttra iväg en bit med hjälp av motorn. Vi stängde av motorn och hann precis slänga i draggen innan flötet stack. Gäddan tog lina, mycket lina och det tog en bra stund innan hon stannade för att vända mörten.”
Simon drog till med ett mothugg, det blev tvärstumt och ett tag fruktade han att han fastnat i botten. Men sedan simmade gäddan iväg och det blev en tung, om än inte särskilt livlig, fajt.

Det var först när Simon, med Dennis hjälp, fick in gäddan i båten som han insåg hur stor den egentligen var. Det var en riktig bjässe; 122 centimeter lång och 14,38 kilo tung. Höjning av pb:et med flera kilo och nu siktar Simon mot 15…
”Nu vet jag ju att det är möjligt”.
Svenne Andersson

En fantastiskt fin gädda från Oskarshamns skärgård lyfte Simon Mikkelsens pb med flera kilo.

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Isaksson i Team Smurf med en lax på 103 centimeter och 13,12 kilo. Foto: Privat
Gigantiska laxar landades under Kinnekulleträffen

Så är slaget om Vänern över. Den klassiska trollingtävlingen Kinnekulleträffen gick i hamn enligt förhoppningarna, med riktigt tunga fiskar i toppen av resultatlistan.

Segrarna i Kinnekulleträffen, Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule.

Det blev på flera sätt en annorlunda upplaga av Kinnekulleträffen, inte minst med tanke på att den avgjordes online och i utspridd form. Anmärkningsvärt är också att det fångades ovanligt stora fiskar, med två laxar över 13 kilo. Jonas Lidberg i team Iogt-Nto var allra värst med en bjässe på hela 104 centimeter och 13,42 kilo. Fredrik Isaksson i Team Smurf var inte mycket sämre med ett exemplar på 103 centimeter och 13,12 kilo.
– Två fiskar över 13 kilo är ju fantastiskt, och dessutom många över 10 kilo, säger tävlingsledaren Fredrik Andersson när han sitter och sammanställer alla rapporter från helgen.

Enligt honom har allt gått enligt förhoppningarna.
– Det var blåsiga förmiddagar, men lugna eftermiddagar. Det har bara varit

Jonas Lidberg med sin 13,42 kilo tunga lax.

glada miner och ett bra fiske, hälsar han.

De stora fiskarna till trots så fick varken Jonas Lidberg eller Fredrik Isaksson kliva upp på prispallen i huvudtävlingen. Segrade gjorde istället Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule, på 681 centimeter. Tvåa blev Team J-S (Joakim Sahlberg, David Skoglund) på 628 centimeter och trea Team Ozza/Messi (Mattias Olsson, Henrik Messfeldt) med 624 centimeter.

– Vi går som på moln. Vi lade mycket tid på att leta fisk inför helgen, och redan på lördagen så hamnade vi i ett riktigt racerfiske och lade grunden för segern, berättar Kristofer Larsson i segerlaget.

De fick ingen lax över 10 kilo, men deras 9 fiskar hade ett väldigt högt snitt på över 75 centimeter.

– Vi vara oroliga för att vi skulle bli passerade på slutet, så vi skrek rakt ut när vi fick beskedet, säger Kristofer Larsson som är en van trollingfiskare och bland annat driver egen guideverksamhet.
Grattis till er, säger vi på Fiskejournalen!

Här hittar ni alla resultat, och dessutom bilder på de största fiskarna.

Du kanske även gillar detta