Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Ny agentur för Stoxdal

Jiggy Jr och andra beten från Innovative Lures marknadsförs nu av Stoxdal

Danska Innovative Lures distribueras nu av Stoxdal. Parterna träffades och kom överens på EFTTEX-mässan i juni.
Innovative Lures vill profilera sig som en betestillverkare med nytänkande. Nu satsar man även på den svenska marknaden tillsammans med grossisten Stoxdal. Christer Lindholm, VD på Stoxdal, meddelar att de kommer att erbjuda i stort sett hela sortimentet.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nu kan öringar leta sig upp till nya lekplatser i Hargsån. Foto: Jon Sailer
Det är vår – släpp fiskarna och bäckarna loss!

Fiskevården är på frammarsch i Sverige. Såklart måste vi berätta om detta glädjeämne från Uppland, där Hargsån släpps fri efter 350 år i bojor.

Rubriken är en association till den svenska filmklassikern ”Släpp fångarne loss – det är vår!”.  Och nog förtjänade Hargsån att släppas loss efter så många århundranden. Ån har varit torrlagd i 350 år, ända sedan bruket vid Nerhammaren anlades.
Det 182 meter långa omlöp som nu öppnats kommer att ge lekvandrande fisk tillgänglighet till ett helt åsystem, med över 40 hektar våtmark och flera kilometrar med skogsbäckar.

Det är Upplandsstiftelsen som tillsammans med Sportfiskarna och Hargs bruk lyckats ro projektet i hamn.
Direkt efter färdigt arbete sågs havsöring gå upp och leka på de nyanlagda lekbottnarna. Dessutom noterades den rödlistade arten nejonöga som nu får bättre chans att klara sig, rapporterar Upplandsstiftelsen på sin hemsida. Här kan du även se ett filmklipp från SVT om händelsen!

Du kanske även gillar detta