Just nu:
Annons

Nyheter

3 månader sedan Sverige Anders Lundin
Tommy Blomander med en ny megagös. Foto: Privat
Ny bjässe för Blomander – vill nå det ”omöjliga” målet

Fiskejournalen riskerar säkert att upplevas som tjatig när vi rapporterar om Tommy Blomander och hans gösfiske. Men vi har våra anledningar, som ni själva ser på bilden.

Tommy Blomander satte upp ett extremt högt mål inför förra fiskesäsongen, nämligen att fånga 100 gösar över 90 centimeter. Han ville också försöka fånga dessa i 10 olika vatten. Ingen blev väl särskilt förvånad när han lyckades uppnå båda målen innan året var slut.

Frågan är då vilken omöjlig gräns han satt upp inför 2021?
– Jag tror att jag ska försöka att ha fått storgösar i 20 olika vatten innan året är slut. Nu har jag bara 9 nya sjöar kvar till 20, berättar Tommy för Fiskejournalen.

Han inledde nämligen årets fiske med ett riktigt praktexemplar till gös, på imponerande 11,61 kilo. Dessutom fick han ytterligare två över 90 centimeter, varar den ena vägde 10,1 kilo.
Bra start, är nästan ett begrepp i underkant.

Frågan är förstås om det ens finns 20 sjöar i landet som håller storgösar?
– Det blir frågan. Det kommer nog att bli många bompass, så vi får se hur länge tålamodet räcker, resonerar Sveriges göskung innan han kryper till kojs på torsdagskvällen.

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Holm
Nu finns nummer 4 av Fiskejournalen i butik.
Nytt nummer ute nu!

Nu när vårkänslorna börjar bubbla ställs ett nytt nummer av Fiskejournalen upp i butikshyllorna, nämligen nummer 4. Här är lite av innehållet.

Det börjar bli läge för att sätta sig mot en södervägg med en kopp kaffe – vad passar då inte bättre än ett nytt nummer av Fiskejournalen? Nummer 4 kryddas med extra mycket läsning för den metesugne, eller den som helt enkelt söker nya utmaningar eller suktar efter inspiration. Det utlovas sköna napp, guide över agn, prylnyheter samt gott om tips och idéer. Bland annat ett strandhugg på västkusten efter abborre.

Filmen Gäddfeber har blivit en klassiker som gjorde jerkbaitfisket stekhett. Nu hänger Niklas Örtengren med en av huvudrollsinnehavarna samt en annan gäddexpert ut på sjön för att se om metoden fortfarande håller måttet.

I gör-det-själv-anda får vi del 1 av en guide som visar hur man gjuter egna jiggar, samt hur man enkelt knyter stinger på egen hand.

Flugfiskenestorn Johan Klingberg berättar om världens bästa nymf – och ja, vilken är det? Havsöringsfisket längs Höga Kusten sätts också under lupp, en region som ofta hamnar i skuggan av andra klassiska områden. Ett långt stenkast därifrån finns Luleälven och Markus Teilus följer med fiskeguiden Robert Westin när han släpar beten efter botten i älven.

De sista isarna i norr bjuder på ett njutbart fiske med vårsol och huggvillig röding. Vi tar tillfället i akt och följer med när fjällen är som lugnast. Utöver detta får du i vanlig ordning de senaste sportfiskenyheterna, spännande fiskevibbar varvat med roliga fiskehistorier. Du hittar tidningen i en butik nära dig. Är du osäker på var du hittar din närmaste återförsäljare som säljer Fiskejournalen kan du söka här.

Du kanske även gillar detta