" /> Ny drömabborre för Dejan | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

3 år sedan Sverige Hans Hällman
Dejan Milosevic med en väldig vårabborre på 49 centimeter och 2,25 kilo. Foto: Tobias Ekvall
Ny drömabborre för Dejan

Abborresset Dejan Milosevic fångade nyligen en fantastisk abborre under ett kvällspass i vårsolen. Fisken bjöd på ett stenhårt hugg och vägde in på 2,25 kilo.

Dejan Milosevics abborr-cv är svårslaget med flera mäktiga fiskar över två kilo – och dessutom ett riktigt monster som passerade trekilosstrecket.

Hans senaste tvåplussare kom under ett kvällspass tillsammans med den mångsidiga storfiskaren Tobias Ekvall. En nio centimeters Shad Teez i färgen Motoroil föll  fisken i smaken och en randig jägare på 1,5 kilo fick vända i båten.
Men snart kom ett hugg från något ännu större.

”Hugget kommer stenhårt!”

– Jag känner först en liten stöt på betet och stannar upp några sekunder, flyttar Shad Teezen sakta lite fram och stannar upp på nytt. Hugget kommer stenhårt! Snabbt mothugg och jag känner att det är en bättre fisk. Fisken går tungt på botten. Med en jämn press får jag sakta upp den och blir knäsvag när jag ser den i vattnet. Tobias håvar fisken och den är riktigt grov. När vågen stannar på imponerande 2,25 kilo känner jag en enorm glädje och är lite skakig i benen, berättar Dejan.

Foto: Tobias Ekvall

Stort grattis till en riktig drömfisk!

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Bäckrödingen har spridit sig i norrländska vatten. Foto: Alex Smith
Håll utkik efter bäckröding, kräftor och invasiva växter

Att det är förbjudet att plantera ut främmande arter i svenska vatten har förhoppningsvis de flesta sportfiskare koll på. Nu kan du hjälpa myndigheterna att rapportera in invasiva företeelser.

Det är Länsstyrelsen i Jämtland som uppmanar sportfiskare och andra naturnjutare att spana efter främmande arter. De har nämligen fått extra medel från Havs- och vattenmyndigheten för att öka ambitionsnivån i arbetet med invasiva arter.

Den mest spridda främmande arten i jämtländska vatten är den nordamerikanska bäckrödingen, som vållar bekymmer för öringen och den övriga naturliga faunan. En annan ökänd främling är signalkräftan, som kan bära på kräftpest utan att dö ut av den, med risk för att den medför att flodkräftan utrotas.

Länsstyrelsen kommer även att börja inventera främmande vattenväxter. Detta har de inte gjort så mycket tidigare, och där finns antagligen ett mörkertal.
Hör gärna av er till dem med tips på förekomster av främmande arter i Jämtlands läns vatten. Mail: anders.rydeborg@lansstyrelsen.se

Du kanske även gillar detta