Ge Fan I Våra Vatten är ett fiskevårdsprojekt av rockmusiker tillsammans med Sportfiskarna där all vinst oavkortat går till åtgärder för att bevara fiskbestånden och våra vatten. Ge Fan I Våra Vatten är ett fiskevårdsprojekt av rockmusiker tillsammans med Sportfiskarna där all vinst oavkortat går till åtgärder för att bevara fiskbestånden och våra vatten.[/caption] " /> Ny film med Ge fan i våra vatten | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Ny film med Ge fan i våra vatten
Ge Fan I Våra Vatten är ett fiskevårdsprojekt av rockmusiker tillsammans med Sportfiskarna där all vinst oavkortat går till åtgärder för att bevara fiskbestånden och våra vatten.

Ge Fan I Våra Vatten är ett fiskevårdsprojekt av rockmusiker tillsammans med Sportfiskarna där all vinst oavkortat går till åtgärder för att bevara fiskbestånden och våra vatten.

Lagom till Sportfiskemässan lanseras nu en ny film om sportfiske och fiskevård med Ge fan i våra vatten.
Erik Ohlsson har gjort det igen: en mycket informativ och pedagogisk film om sportfiske med ett fiskevårdsperspektiv! Se Erik och Sportfiskarnas biolog Tobias Fränstam fiska höstabborre i skärgården med olika jiggar och balanspirk.
I filmen tas även aktuella fiskevårdsinsatser upp som utrivningen av ett vandringshinder i Örsundaån där aspen och andra fiskarter nu kommer att kunna lekvandra till våren. Åtgärden delfinansierades med pengar från Ge fan i våra vatten.

På Sportfiskemässan i Kista kommande helg kan du som vanligt köpa snygga profilprodukter från Ge fan i våra vatten-projektet där vinsten oavkortat går till fiskevård. Kom till vår monter för att se hela utbudet! Se filmen här nedan.

httpv://youtu.be/09Mw6rggtxM

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Plötsligt dyker det upp en utter istället för en gädda i hålet. Foto: Privat
Chocken i hålet – plötsligt dyker en utter upp

Han hoppades på storgäddan – men fick i stället drilla en livs levande utter. Anton Molin kommer aldrig att glömma det som utspelade sig under den senaste fisketuren.

Händelsen utspelade sig på ett fiskevatten i Gävle kommun, dit uppenbarligen både fyrfota och tvåbenta fiskare sökt sig. Anton och hans sällskap fick några gäddor på ismete, innan händelsen med uttern utspelade sig.
I tron om att det var en större gädda som slukat mörten så började Anton drilla den mot hålet, där han dock fick en rejäl överraskning.
– Fisket var ju riktat på gädda, så man blev ganska paff, berättar Anton för Fiskejournalen.

Väl uppe i hålet så visade uttern tänderna, och mycket mer hann inte hända innan den lossnade och försvann ned mot djupet igen. Nu håller Anton tummarna för att den ändå klarade sig oskadd och att en eventuell krok rostar bort och lossnar av sig själv.
– Den såg väldigt pigg ut, vittnar Anton om som dessutom fångade ögonblicket på film.

Vi på Fiskejournalen gör som Anton – vi håller tummarna för att den fridlysta uttern klarade sig utan skador.
Här nedan hittar du filmklippet:

Foto: Anton Molin

Du kanske även gillar detta