Ny fisketävling

Den första tävlingen hålls söndag 6 oktober på Mälaren med utgångspunkt från Huvudsta strand i Solna.

Den första tävlingen hålls söndag 6 oktober på Mälaren med utgångspunkt från Huvudsta strand i Solna.

Sportfiskarna:
Konceptet handlar om aktivt spinn- och jiggfiske från båt, sammanlagd längd vinner, fisken fotograferas mot mätdekal och återutsätts varsamt.
Abborre är Sveriges populäraste och vanligaste sportfisk. Syftet med att lansera en ny tävlingsform är att få fram en attraktiv och hållbar tävlingsform där fokus ligger på att återutsätta fisken. Tävlingsformen kan genomföras i hela landet under sommarfiskesäsongen.
– Intresset är stort för vår nya tävlingsform med fotoregistrering. Det ska bli spännande att se hur konceptet fungerar nu under den första tävlingen, berättar Anssi Lehtevä, tävlingskonsulent på Sportfiskarna.

Abborrfiske på Riddarfjärden
Den första tävlingen hålls söndag 6 oktober på Mälaren med utgångspunkt från Huvudsta strand i Solna. Tävlingsområdet kommer att omfatta Stockholms innerstadsvatten, med bland annat Riddarfjärden och Ulvsundasjön. Man tävlar med sina fem längsta abborrar i en lagtävling och den längsta abborren i en individuell tävling. Under tävlingen får man bara fiska med konstgjorda beten som exempelvis drag, vobbler, jigg och spinnare. Fångade abborrar fotograferas med digitalkamera mot en mätdekal i båten och återutsätts därefter omedelbart.

Info om den första tävlingen:
Tävlingstid: 6 oktober, kl 9-15.
Startplats: Båthusets café, Huvudsta strand Solna, där även en liten sjösättningsramp finns.
Startavgift: 200 kronor.
Mer info och obligatorisk föranmälan: Anssi Lehtevä, anssi@sportfiskarna.se, 08-410 806 05
OBS! Anmälan senast 2 oktober.
Regler för tävlingen finns på: www.sportfiskarna.se/tavling

Annons
AKTUELLT

Damm töms för att utrota solabborrar

Länsstyrelsen i Jönköping tömmer Bergadammen för att få bort de solabborrar som har lyckats etablera sig. På så sätt vill man hindra att den främmande arten sprids till närliggande vattendrag.

Så tar du en abborre över kilot

Den 18 maj tog Erik Peterson en storabborrsvit som hette duga. 1300, 1480, 1660 och en på 2210 gram. Hur gör han? Erik Peterson är 20 år gammal och bor i Kalmar. Han kombinerar jobbet i Sportfiskebutiken och båttillbehörsaffären Baltic Skeppsfournering med sitt guidejobb i företaget Fishing in Sweden. Det är med andra ord fiske

Abborrtips från fiskare i medvind

Jens Byholm har haft en fantastisk abborrsäsong och radat upp mängder av randiga bjässar. Senaste storfångsten mätte hela 51,5 centimeter och fångades i en värmländsk sjö i högsommarvärme. Här kommer Jens hetaste tips för att få storabborren att gapa!

Tidernas 3 bästa gösbeten

Fiskejournalen har gjort statistik på 40 000 fångster från Sportfiskarnas storfiskregister och vårt eget Recordfiskregister. Här nedan följer de tre beten som fångat flest gösar i våra register. Här följer tidernas tre bästa gösbeten:   Klicka på bildspelet här nedan för att se resultatet:

Fin film om gäddfabriker

Är du nyfiken på hur en gäddfabrik fungerar? Kika i så fall på Linus Gradins kortfilm som förklarar just detta. Sportfiskarnas gäddexperten Olof Engstedt medverkar och berättar om ett lyckat projekt i Blekingevattnet Vambåsa.

Makrillen är här – så tar du den!

En av våra mest älskade fiskar har nu återkommit till vår saltstänkta kust. En makrill på kroken glädjer alla och får man fler på en gång går pulsen lätt i taket. Här kommer en rad tips på hur du fångar det grönsvarta guldet under den tidiga säsongen!

Östersjöflundran – unik art i Östersjön

Östersjöns skrubbskäddor är genetisk isolerade från varandra och tillhör två olika arter. Upptäckten gjordes i fjol och nu har forskarna beslutat att den art som endast lever i Östersjön ska heta Östersjöflundra, Platichthys solemdali.

Tidernas 3 bästa gäddbeten

Genom att gräva bland 40 000 storfångster i Recordfiskregistret och Storfiskregistret har Fiskejournalen tagit fram de tre beten som fångat flest storgäddor, alltså gäddor över 7,5 kilo. Om du vill ha en storgädda, är det vobbler som gäller, enligt statistiken. På tredje plats finner vi en klassiker, nämligen Hi-Lo från ABU. Men det var stor

Fiskare varnas för flygande bläckfisk

Exotiska flygbläckfiskar har dykt upp längs den svenska västkusten. Den ovanliga gästen kan flyga uppemot 20 meter så fiskare bör se upp, menar Kennet Lundin på Naturhistoriska museet.

Jätterymning av lax i Chile

Stormbyar ledde till att drygt 900 000 laxar nyligen rymde från en laxodling i södra Chile. Omkring 250 000 rymlingar har hittills fångats in. Fisken är inte lämplig som föda och eftersom den inte förekommer naturligt i området är oron stor för ekologiska problem.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...