Årets stora DVD-nyhet från Norge och André Brun har kommit lagom till semestern. Över 4 timmar flugfiske, flugbindning och presentationsteknik. " /> Ny flugfiskefilm | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Mathias Arnham
Ny flugfiskefilm

Årets stora DVD-nyhet från Norge och André Brun har kommit lagom till semestern. Över 4 timmar flugfiske, flugbindning och presentationsteknik.
” Ørretboms 5” heter den senaste av André Bruns filmer som är en produktion i tre delar med fokus på stor öring. Den första delen handlar om nattsländor och landinsekter, den andra om stora och små dagsländor och den tredje delen tar upp fjädermygg och småfiskimitationer.
Filmen går in på djupet och berättar om varför man ska binda en fluga på det ena eller andra sättet och hur man ska lägga ut sin fluga i olika situationer.
Nappar inte storöringen i sommar? Hem och titta på filmen och ge dig ut igen!
Maria Ålander

 

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Snart kanske denna art återfinns i svenska vatten. Foto: Karolina Wikander/SLU
Sensationella svenska fyndet – långt från stallet

SLU:s personal på fartyget R/V Svea fick ett oväntat men uppskattat besök i sina nät när de genomförde en expedition på Nordsjön. Det handlar om en sjöhäst – som rörde sig långt ifrån sitt hemmastall.

SLU berättar i ett pressmeddelande att de aldrig har fångat någon sjöhäst tidigare. Den aktuella arten, kortnosad sjöhäst, lever vanligtvis i varmare vatten, och detta fynd gjordes i området där Nordsjön möter Skagerak, på danskt vatten.

Snart i svenska vatten?
Enligt SLU hittades den första sjöhästen i danskt vatten på 50 år 2017, men sedan dess har det rapporteras enstaka fynd av sjöhästar då och då. Senast i veckan hittades ett levande exemplar av arten allmän sjöhäst (hippocampus guttulatus) på en strand i Vejers på danska västkusten.

– Det verkar som om sjöhästar blir vanligare här och det lär inte dröja länge innan någon dyker upp också i svenska vatten, säger Peter Rask Møller, docent vid Statens Naturhistoriske Museum vid universitetet i Köpenhamn.

Söhästen som fångades på Svea levde tack och lov, och släpptes tillbaka efter fotografering. Bilderna skickades till en brittisk expert för artbestämning, vilka bekräftat att det rör sig om en honfisk av arten kortnosad sjöhäst (hippocampus hippocampus).

Här kan du läsa mer om fyndet.

Du kanske även gillar detta