Pressmeddelande: " /> Ny fluglina från Northern flyfishing | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Ny fluglina från Northern flyfishing

Pressmeddelande:
Northern Flyfishing fluglinor är designad av  en av världens bästa flugkastare, Mikael Blomberg. Nu lanserar man hans senaste skapelse, MKB Distance Presentation – Floating.
Blomberg står i spetsen för utvecklingen, dessutom är han givetvis även också en mycket duktig flugfiskare och det är främst med den tanken i huvudet han designade dessa fluglinor. Vår främsta uppgift är att producera fluglinor som inte är för dyra, lätta att fiska med utan att göra avkall på distans och presentation.
Vi gör det svåra enkelt!

– Finns i viktklasserna Aftm: 4-7
– Flyt, int. sink tip eller Belly flyt runningline.
– Längd och vikt på Belly flyt och sink tip:
– #4=13,3m/13gr. #5=14m/15gr #6=14,6m/17gr. #7=15,2m/20gr
– Läng och vikt på Intermediate belly:
– #5=12,7m/15gr. #6=13,4m/17gr. #7=14m/20gr
– Rekommenderat pris 599:-
www.northernflyfishing.com

Relaterad nyhet från din region
21 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Snart kanske denna art återfinns i svenska vatten. Foto: Karolina Wikander/SLU
Sensationella svenska fyndet – långt från stallet

SLU:s personal på fartyget R/V Svea fick ett oväntat men uppskattat besök i sina nät när de genomförde en expedition på Nordsjön. Det handlar om en sjöhäst – som rörde sig långt ifrån sitt hemmastall.

SLU berättar i ett pressmeddelande att de aldrig har fångat någon sjöhäst tidigare. Den aktuella arten, kortnosad sjöhäst, lever vanligtvis i varmare vatten, och detta fynd gjordes i området där Nordsjön möter Skagerak, på danskt vatten.

Snart i svenska vatten?
Enligt SLU hittades den första sjöhästen i danskt vatten på 50 år 2017, men sedan dess har det rapporteras enstaka fynd av sjöhästar då och då. Senast i veckan hittades ett levande exemplar av arten allmän sjöhäst (hippocampus guttulatus) på en strand i Vejers på danska västkusten.

– Det verkar som om sjöhästar blir vanligare här och det lär inte dröja länge innan någon dyker upp också i svenska vatten, säger Peter Rask Møller, docent vid Statens Naturhistoriske Museum vid universitetet i Köpenhamn.

Söhästen som fångades på Svea levde tack och lov, och släpptes tillbaka efter fotografering. Bilderna skickades till en brittisk expert för artbestämning, vilka bekräftat att det rör sig om en honfisk av arten kortnosad sjöhäst (hippocampus hippocampus).

Här kan du läsa mer om fyndet.

Du kanske även gillar detta