(Vassen fräses bort vilket förbättrar den kommande våtmarken. (Foto: Micael Söderman) (Vassen fräses bort vilket förbättrar den kommande våtmarken. (Foto: Micael Söderman)[/caption] " /> Ny gäddfabrik på Värmdö | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Ny gäddfabrik på Värmdö
(Vassen fräses bort vilket förbättrar den kommande våtmarken. (Foto: Micael Söderman)

(Vassen fräses bort vilket förbättrar den kommande våtmarken. (Foto: Micael Söderman)

Sportfiskarna påbörjade i juli byggandet av en cirka fyra hektar stor våtmark vid Evlinge på Värmdö.
Under sommaren har stora delar av dammvallen byggts och nyligen frästes stora ytor vass vilket medför bättre lekförutsättningar för fisken och godare bete för djuren som framöver ska beta på marken.
Senare i höst kommer fiskvägen att anläggas och i vår är det sedan fritt fram för fisklek. Våtmarken kommer som positiv bieffekt även att dämma bort ett vandringshinder som hindrat passage upp till ett uppströms liggande träsk. I vår kommer detta sannolikt att förbättra för de abborrar och fiskar av andra arter som årligen stått och stångat nedströms vandringshindret.
Läs mer om Sportfiskarnas åtgärder för rovfisk på: www.sportfiskarna.se/rovfisk

Relaterad nyhet från din region
20 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Andersson, Götene SFK, med en präktig lax från Vänern. Frågan är vem som drar den största under årets Kinnekulleträffen? Foto: Privat
Laxfest på Vänern – här kan du se fiskarna!

Kinnekulleträffen är årets största händelse för många trollingfiskare i Sverige. Under lördagen och söndagen kommer båtarna att sprida ut sig på ett glödhett Vänern – som har levererat väldigt mycket lax de senaste veckorna.

Det har rapporterats in många laxar över 10 kilo den senaste tiden, både vilda och sådana som har satts ut som smolt. Det tyngsta exemplet är Marcus ”Wibbe” Weibergs exemplar på hela 13 kilo, som du kan läsa om här.

Frågan är förstås om någon fångar en ännu större fisk under den klassiska tävlingen Kinnekulleträffen, som detta år avgörs som en onlinetävling? På söndag eftermiddag har vi svaret.
Fredrik Andersson i arrangörsklubben Götene SFK hälsar att alla kan följa dramatiken på denna sida, där det kommer att visas bilder på alla inrapporterade fiskar!

Du kanske även gillar detta