[/caption] " /> Ny guideutbildning i Forshaga | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Ny guideutbildning i Forshaga

Den nya yrkeshögskoleutbildningen i Forshaga ska ge eleverna de verktyg de behöver för att kunna göra guidning till ett levebröd.

I höst startar en ny utbildning för den som vill bli guide inom fiske eller jakt. Med ett ökat intresse för upplevelse- och naturturism i hela Europa, ser framtidsutsikterna för naturguider goda ut.
Att Forhagaakademin har valt att kombinera fiske och jakt i en utbildning, beror bland annat på att fler och fler anläggningar erbjuder både jakt och fiske. Tanken är att de elever som väljer fiskeinriktningen också ska vara införstådda i jaktens villkor och tvärtom.
– Det är viktigt att ha en specialisering, men den som har kunskap om bägge delarna, har lättare att få sysselsättning året om, eftersom jakt- och fiskesäsongerna delvis kompletterar varandra, säger Per Johansson, rektor på Forshagaakademin.
Utbildningen ”Fiske- och jaktguide” är tvåårig och för att kunna söka denna YH-utbildning, ska man ha grundläggande gymnasiebehörighet. Sista ansökning är 10 maj.

För den som blir nyfiken på att veta mer, så kommer Forshagaakademin att vara på plats både på Vildmarksmässan i Stockholm och på Sportfiskemässan i Jönköping. Man kan även läsa mer på www.forshagaakademin.se
Maria Ålander

 

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta