Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Morgan Fihn
Ny lagstiftning för vatten – JA TACK!

Sportfiskarna har tagit fram en kampanjknapp för att uppmärksamma kampen för en bättre lagstiftning för olika vattenverksamheter. Håll utkik här på hemsidan efter hur du kan få din egen knapp och visa ditt stöd för bättre vattenmiljö.
– Vi planerar nu en större kampanj för att uppmärksamma frågan och sätta mer press på regeringen i frågan om Vattenverksamhetsutredningen. I detta söker vi nu samverkan med andra miljöorganisationer, säger Christina Lindhagen, sakkunnig på Sportfiskarna.
Vattenverksamhetsutredningen är vår största möjlighet att förändra vattenkraften och andra vattenverksamheter till det bättre. Sportfiskarna och övriga miljöorganisationer lämnade i oktober in synpunkter på Vattenverksamhetsutredningens slutbetänkande. Nu ligger bollen hos regeringen att omsätta utredningens förslag till konkreta åtgärder.

– En ny fas av kampen inträder nu, vi ska se till att förslagen tas upp och behandlas i riksdagen! Sportfiskarna och övriga miljöorganisationer fortsätter arbetet med att påverka beslutsfattarna till rätt beslut. Vi återkommer snart om hur du kan stötta vår knapp-kampanj, berättar Christina Lindhagen.

Sportfiskarna söker ett brett samarbete för bättre vattenmiljö via en ny lag. (Bild: Sportfiskarna)

Sportfiskarna söker ett brett samarbete för bättre vattenmiljö via en ny lag. (Bild: Sportfiskarna)

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hanna Nordstrand med en bjässe från Grycksbo. Foto: Privat
Tusentals vill fiska i Grycksbo – stugor efterlyses

Sportfisket upplever en sällan skådad boom. Ett av områdena som invaderas av gäster från när och fjärran är Grycksbo utanför Falun. Det fattas i själva verket boenden för att kunna ta emot alla gäster.

Det är Grycksbo fiskeklubbs ordförande Hanna Nordström som uppmanar stugägare att höra av sig till dem. Grycksbo fiskeklubbs egen stuga vid Svarttjärn är exempelvis uppbokad varje helg hela säsongen ut.
– Vi vill ju såklart hjälpa dem att kunna vara här och fiska, säger ordförande Hanna Nordstrand till Dalarnas Tidningar.

Hon berättar också att Stensjön och dess närliggande sjöar besöktes av över 15 000 fiskare förra sommaren.
– Det är jätteroligt. Folks sug efter stora fiskar är stort och här i Stensjön finns till exempel grova fiskar som regnbågen och rödingen utplanterade, förklarar Hanna.
För Fiskejournalen berättar också Hanna att klubben satsar på att göra fisket ännu mer tillgängligt.
– Vi bygger ut handikappanpassade platser i våra vatten, tre av dem är redan klara, hälsar hon.

Här på klubbens hemsida hittar ni mer information!

 

Du kanske även gillar detta