Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Ny ledare i Grand Slam

Victor Söderbergs fisketur började i moll och slutade i dur. En stulen båt förbyttes till en abborre på över 1,5 kilo och ledning i Grand Slam Cup.
– När vi kom fram till båtplatsen gapade den tom. Allt som fanns där var ett par avbrutna åror, berättar Victor.
Envis, som en ledare i Grand Slam Cup bör vara, letade han rätt på båten som låg i vassen ett par kilometer bort. Efter några timmars fiske hade endast ett par små abborrar visat intresse för löjan i linändan, men oturen skulle snart vända. Flötet dök ännu en gång och efter mothugg kunde Victor konstatera en betydligt tyngre fisk i linändan. Så tung att abborren tog honom till totalledning i Grand Slam Cup.
Följ den dramatiska slutspurten i här.
Morgan Fihn

1560 gram abborre förde Victor Söderberg till totalledning i Grand Slam Cup.

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta