Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Ny ledare i Meterligan

Mattias Epperlein från Karlstad har tagit över ledningen i Meterligan.

Mattias Epperlein är ny ledare i Meterligan. Han bedriver mestadels sitt fiske i Vänern och favoritmetoden är spinnfiske.
Succén fortsätter för 100-klubben då allt fler anmäler sina återsatta gammelgäddor. Inom 100-klubben finns även en tävling som heter Meterligan. Prestigen att vinna denna tävling har varit stor de senaste åren och lär inte bli mindre i takt med att fler och fler anmälningar kommer in.
Ny ledare i Meterligan är Mattias Epperlein från Karlstad. Han och en kollega har en intern kamp, men denna har således fört upp honom till förstaplatsen i Metrligan. Återstår att se om han kan försvara positionen då en hel hög duktiga fiskare skuggar honom på placeringarna bakom.
Här hittar du ställningen i Meterligan.
Läs mer om 100-klubben.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Holm
Nu finns nummer 4 av Fiskejournalen i butik.
Nytt nummer ute nu!

Nu när vårkänslorna börjar bubbla ställs ett nytt nummer av Fiskejournalen upp i butikshyllorna, nämligen nummer 4. Här är lite av innehållet.

Det börjar bli läge för att sätta sig mot en södervägg med en kopp kaffe – vad passar då inte bättre än ett nytt nummer av Fiskejournalen? Nummer 4 kryddas med extra mycket läsning för den metesugne, eller den som helt enkelt söker nya utmaningar eller suktar efter inspiration. Det utlovas sköna napp, guide över agn, prylnyheter samt gott om tips och idéer. Bland annat ett strandhugg på västkusten efter abborre.

Filmen Gäddfeber har blivit en klassiker som gjorde jerkbaitfisket stekhett. Nu hänger Niklas Örtengren med en av huvudrollsinnehavarna samt en annan gäddexpert ut på sjön för att se om metoden fortfarande håller måttet.

I gör-det-själv-anda får vi del 1 av en guide som visar hur man gjuter egna jiggar, samt hur man enkelt knyter stinger på egen hand.

Flugfiskenestorn Johan Klingberg berättar om världens bästa nymf – och ja, vilken är det? Havsöringsfisket längs Höga Kusten sätts också under lupp, en region som ofta hamnar i skuggan av andra klassiska områden. Ett långt stenkast därifrån finns Luleälven och Markus Teilus följer med fiskeguiden Robert Westin när han släpar beten efter botten i älven.

De sista isarna i norr bjuder på ett njutbart fiske med vårsol och huggvillig röding. Vi tar tillfället i akt och följer med när fjällen är som lugnast. Utöver detta får du i vanlig ordning de senaste sportfiskenyheterna, spännande fiskevibbar varvat med roliga fiskehistorier. Du hittar tidningen i en butik nära dig. Är du osäker på var du hittar din närmaste återförsäljare som säljer Fiskejournalen kan du söka här.

Du kanske även gillar detta