Ny ledare i Meterligan

Niclas Andersson var med och fajtades i toppen av Meterligan i fjol – och i år tänker han i alla fall inte bli sämre… Fyra metergäddor i maj tar honom till toppen!
Niclas, som bor i Mockfjärd i Dalarna, är en mångsidig fiskare som fiskar i olika vatten, med olika metoder. I maj gjorde han ett par vändor till Hovran, till Tansen och till Västerdalälven. Sammanlagt blev det fyra godkända 100-klubbare och därmed går Niclas upp i ledningen av Meterligan, eftersom han sedan tidigare hade tre godkända gäddor på listan.
Två av majgäddorna kom från Tansen och båda var rejält långa – men det var duktig skillnad på vikten. Den 17 maj fångad Niclas en gädda på 117 centimeter och fem dagar senare en på 116. Den förstnämnda var ganska smal och tyngde inte vågen mer än till 8,2 kg, medan däremot 116-centimetaren passerade det magiska tiostrecket med ett hekto.
Niclas, precis som flera av toppkonkurrenterna, har flera anmälda gäddor som väntar på att bli granskade. Den senaste månaden har det vällt in anmälningar till 100-klubben och just nu finns det cirka 70 anmälningar i inboxen.
Läs mer om 100-klubben på den här länken.
Svenne Andersson

Niclas Andersson med en grov 116-centimetare från Tansen i Dalarna.

Niclas Andersson med en grov 116-centimetare från Tansen i Dalarna.


Annons
AKTUELLT

Den moderna ekolodskolan

Alla sportfiskare drömmer om vad som finns under vattenytan. Med Garmins Chirp-teknik kan du se hur grunden verkligen ser ut och var vegetationen växer. Du kan även se fiskarna och bedöma deras storlek. Här berättar vi hur den nya moderna tekniken fungerar!

Gunnar Westrin får Smedmanpriset

Publicisten, flugfiskeprofilen och författaren Gunnar Westrin tilldelas Smedmanpriset 2018. Den ärofyllda utmärkelsen får han bland annat för sitt stora engagemang och personliga författarskap.

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...